Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçim sonrası ilk Parti Meclisi (PM) toplantısını gerçekleştirdi. Bu toplantıda, seçim sürecinin değerlendirilmesi ve partinin gelecek stratejileri üzerine önemli konular ele alındı.

Özgür Özel'den Detaylı Değerlendirme

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, toplantıda yaklaşık 2 saatlik bir değerlendirme yaptı. Özel, partideki birlik ve beraberliğin sağlanamamasının yol açtığı sorunlara dikkat çekerek, gelecek için bu birliğin önemini vurguladı.

Odak 2028 Seçimlerinde

Seçim başarısının önemine değinen Özel, PM üyelerinden 2028 seçimine odaklanmalarını ve hata yapmamalarını istedi. Ayrıca, iç tartışmalardan kaçınılması ve yerel başarıya odaklanılması gerektiğini belirtti.

Seçim Başarısının Analizi

Ankara, İstanbul, İzmir, Adıyaman, Kilis gibi illerin seçim sonuçlarını değerlendiren Özel, başarıyı sağlayan faktörleri ve hangi çalışmaların sonuç verdiğini aktardı.

Tüzük Kurultayı Hazırlıkları Hızlanıyor

Özgür Özel, seçim nedeniyle ertelenen tüzük kurultayının çalışmalarının hız kazanacağını belirtti. Tüzük kurultayının önemine vurgu yaparak, bu sürece odaklanılmasını istedi.

İYİ Parti'de yeni GİK toplantısı | Başkanlık divanı oluşturulacak! İYİ Parti'de yeni GİK toplantısı | Başkanlık divanı oluşturulacak!

Kurumsal Yapının Güçlenmesi ve Yeni Örgüt Mimarisi

Partinin kurumsal yapısının güçlendirileceğini ve yeni bir örgüt yapısının tasarlanacağını ifade eden Özel, detaylı çalışmaların bir sonraki PM'de paylaşılacağını söyledi.

Veri ve Analizlerin Rolü

PM üyeleri, aday belirleme sürecinde kullanılan tekniklerin ve veri analizlerinin başarıya katkısını vurguladılar.

Özel-Erdoğan Görüşmesi Hazırlıkları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılacak görüşmenin gündemine ilişkin çalışmaların başladığı belirtildi. Özel, CHP'nin bakış açısını ve çözüm önerilerini içeren bir dosya sunacak.

Editör: Nurican ALBAYRAK