Konya'da barınakta bir köpeğin eziyet edilerek öldürdürülmesinin görüntüleri tüm Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı.  

Geçtiğimiz günlerde köpeği eziyet ederek öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan 2 sanık tahliye edildi.

Konya 14. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Murat B. ve Sefa Ç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, taraf avukatları salonda hazır bulundu.
Duruşmada söz verilen sanık Murat B, köpeğin kendisine saldırdığını, olaydan önce de başka kişileri ısırdığını öne sürdü.

Sanık Murat B, kürekle köpeğin kendisine saldırmasını önlemeye çalıştığını ileri sürerek, "Kafasına vurmak istemedim. Keşke köpek beni ısırsaydı da böyle bir olay yaşanmasaydı." savunmasını yaptı.

Diğer sanık Sefa Ç. ise barınaktaki görevine 14 Eylül'de hayvan bakım elemanı olarak başladığını anlattı.

Sefa Ç, olay günü kafesteki köpekleri aşılayıp, tekrar kafeslere koyduğunu, köpeğin kafesten çıktıktan sonra Murat B'ye saldırdığını ileri sürerek, "Pişmanım. Nasıl olduğunu ben de bilmiyorum." ifadesini kullandı.

Konya Baro Başkanı Oktay Unkur da "Olaya ilk baştan bu yana müdahale eden ve şikayette bulunan bir kurumuz. Şu an yargılanan 2 sanık dışında diğer sorumluların da tespit edilip cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

Umarız bir daha böyle bir vahşet yaşanmaz. Yetkilililerimiz daha duyarlı, insanlarımız da daha vicdanlı olur.


***
Sevgili okuyucularımız, haberlerimiz Türkiye'nin her köşesinde ses çıkarıyor.

Geçenlerde Türkiye'deki barınakların durumlarını yazmıştık.

Konya'dan, Ankara'dan örnekler de vermiştik fotoğraflarıyla…
 Bir yurttaşımız da, 'Barınaktaki hayvanlar dışkıların içinde yatıyor, acı çekerek ölüyor!' diye, hem üzüntüsünü paylaşmış, hem de bu kez İstanbul'dan bilgilendirmiş. Okuyucumuz, 'Merhaba' dedikten sonra şunları yazmış: Hayvanların barınaklarda yaşadığı eziyete karşı bir kampanya başlattım. 5199 nolu yasanın uygulanması ve gönüllülerin barınakta bulunmasına izin verilmesi için sizden de destek bekliyoruz!'

Sevgili okuyucularımız;

İstenen şu:

Barınaklardaki padokların uygun koşullarda ve yeterli sayıda olması…

Zor bir iş mi?

Ayrıca barınaklara gönüllülerin kabul edilerek işbirliği yapılması konusu da öncelikleri arasında.
Böylece gözlemleri de daha yeterli olacak.

5199 nolu yasa gereği sokaktan alınan hayvanların 15 gün sonra alındığı yerlere bırakılmasını, yani yasanın uygulanmasını da istiyorlar.

Hayvanların tekli padoklara alınarak, gönüllülerin barınakta bulunmasına izin verilmesi için bizim de desteğinizi bekliyorlar.