Türkiye pazarında Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza gibi markalarıyla cips ve Rocco markasıyla şekerleme alanlarında faaliyet gösteren Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, rakiplerinin faaliyetlerini kısıtlamak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediği konusunda inceleniyor.

Rekabet Kurulu'nun duyurusuna göre, Frito Lay'in perakende satış noktalarında rakiplerinin faaliyetlerini engelleyip engellemediğine dair yapılan ön araştırma sonucunda soruşturma kararı alınmış. Kurul, elde edilen bilgilerin ve belgelerin ciddi ve yeterli olduğunu değerlendirerek Frito Lay hakkında soruşturma başlatmış.

Ön araştırma döneminde yapılan incelemelerde, şirketin Türkiye genelinde bulunan perakende satış noktalarında rakiplerinin faaliyetlerini kısıtlamak için çaba sarf ettiği kuşku doğuran delillerle ortaya konmuş.

Geçmişi anlamak geleceği şekillendirmek için aile dizimi Geçmişi anlamak geleceği şekillendirmek için aile dizimi

Ancak, belirtilmelidir ki, alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan şirketin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği ve yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı anlamına gelmiyor. Soruşturma süreci devam ederken, Frito Lay'in savunma hakkı saklı tutulacak ve Kurul tarafından yapılacak detaylı incelemeler sonucunda kesin bir karar verilecek.

Kaynak: Haber Merkezi