Kamu bankalarında emeklilere verilen promosyon tutarları, 8 ila 12 bin liraya yükseltildi ve bu güncellemeyle birlikte başvurular bugün başladı. Perşembe günü ödemelerin başlayacağı süreçte emekliler, hangi işlemleri yapacaklar?

Promosyon ödeme tutarlarında sağlanan 2 kat artış, emekliler için önemli bir gelişme oldu ve başvurular bugün itibarıyla alınmaya başlandı.

Emeklilerin banka tercihlerinde promosyon tutarı, maaşlarına göre belirleniyor. Bankalar, emekliye promosyon ödemesi yapabilmek için 3 yıl taahhüt istiyor. Ancak bu süre dolmadan da banka değiştirme imkanı bulunuyor.

Başvuru için, emekliler promosyon tercihini yapacakları bankaya gitmeleri yeterli olacak. Ayrıca, emekliler maaş tercihini e-devlet üzerinden de gerçekleştirebilecekler. Özel bankalarla yapılan promosyon tutarı güncelleme çalışmaları da devam ediyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber'e konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

Başkent Menkul’den sermaye piyasalarına güçlü dönüş! Başkent Menkul’den sermaye piyasalarına güçlü dönüş!

"Hesaplama nasıl yapılacak?

Son güncelleme 2022 yılında yapıldı ve bu güncelleme tüm emeklileri kapsadı. Emeklilerin maaş promosyonlarında yapılan bu artış, emeklilerin gelirlerinde olumlu bir etki yaratacak. Örneğin, 4 bin lira alan bir emekli, diyelim ki 1,5 yıldır bu miktarı alıyor ve 1,5 yıl daha alacak. Dolayısıyla, yeni alacağı tutardan 1,5 yıllık tutar çıkarılacak."

Editör: Nurican ALBAYRAK