ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE), Mart ayında yüzde 5,68 artış gösterdi. Son 12 aylık dönemde E-TÜFE'nin artışı ise %124,63 olarak kaydedildi. Bu veriler, Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından açıklandı.

BİM'e gelen Para sayma makinası yeni banknotları da sayacak  | 500 TL yeni  banknot mu çıkıyor? BİM'e gelen Para sayma makinası yeni banknotları da sayacak | 500 TL yeni banknot mu çıkıyor?

ENAG: Güvenilir Enflasyon Verileri Sunuyor

ENAG, her ay kamuoyuna kendi hesapladığı enflasyon oranıyla sunarak dikkat çekiyor. Mart ayı için açıklanan verilere göre, ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Mart ayında %5,68 arttı. Ayrıca, E-TÜFE'nin son 12 aylık artışı %124,63 olarak gerçekleşti.

İstanbul'da Perakende Fiyatlarda Artış

1 Nisan'da İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından açıklanan verilere göre, mart ayında önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 3,93 arttı. Toptan fiyatlarda ise artış yüzde 3,78 oldu. Yıllık bazda ise perakende fiyatlarında %78,25, toptan fiyatlarda ise %63,21 oranında değişim kaydedildi. Bu durum, aylık enflasyon serisinin 57 aya yükseldiğini gösteriyor.

TÜİK'ten Beklenen Veriler

Öte yandan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından mart ayı enflasyon verileri bugün saat 10.00'da açıklanacak.

Editör: Nurican ALBAYRAK