Olay, 2 Eylül 2023 tarihinde Bozcaada'da meydana geldi. İki çocuğuyla yaşayan Elif Gedik, çalıştığı markette eski eşi Karabıyık tarafından bıçaklandı. Kalça ve karnından yaralanan Gedik, olay yerinden kaçarak canını kurtardı. Saldırı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı.

Gözaltına alınan Karabıyık, 'öldürmeye teşebbüs', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından tutuklandı. Çanakkale 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı, Karabıyık'ın 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Sanık Karabıyık ise mütalaayı kabul etmeyerek, niyetinin kötü olmadığını ve Elif'i öldürebileceğini savundu. Karabıyık, olay sırasında Elif'in kendisine hakaret ettiğini ve bu nedenle öfkelendiğini söyledi.

Muğla'da bal paketleme tesisinde yangın! Muğla'da bal paketleme tesisinde yangın!

Mahkeme, Karabıyık'ın 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Kararda iyi hal indirimi uygulanmadı.

Elif Gedik ve avukatı karardan memnun olduklarını belirterek, 16 yıldır yaşadıkları korku, şiddet ve tehditlerin sona erdiğini ve can güvenliklerinin artık güvende olduğunu ifade ettiler.

Bu trajik olay, aile içi şiddet ve kadın cinayetlerinin ne kadar büyük bir sorun olduğunun altını bir kez daha çiziyor. Aile içi şiddete maruz kalan kadınların sessiz kalmaması ve yetkililere başvurması gerekiyor.

Editör: Emir Çetintaş