Kadınlarla ilgili biraz yüksek sesle konuştuğumuzda, ataerkil toplumda yaşadığı sorunlarla, haksızlıklarla ilgili ağzımızı  açtığımızda "erkek düşmanı" gibi aptalca sözlere maruz kalıyoruz. 

Evet; kadınları hor görenlere, kadınları aşağılayanlara, kadınları sınıflandıranlara, kadınlara şiddet uygulayanlara, öldürenlere elbetteki düşmanız.


Kadınlara ‘erkek düşmanı’ demek, aslında sana düşmanım demek manasına da gelir. Binlerce yıldır kadınlara uygulanan tutumlardan biri de bu. "Kadını düşman ilan etmek", "Kadınlara tahammül edememek." Bu yaklaşımda mantık aramak mümkün değil, dürtüsel davranarak, atalarından kalan mirası devam ettiriyorlar.


Erkeklere değil, erkek egemen topluma, zihniyete bu sözler ve "bazı erkeklere". 
Kadınlardan ne istiyorsunuz hakikaten? Bitmeyen derdiniz ne? 
Kadınlara kurduğunuz baskılar, kadınlara dayattığınız saçmalıklar, kadınları ötekileştirmeniz neden? 


Kadınları eve kapatın, okutmayın, çalıştırmayın, çocuk yaşta evlendirin, insan yerine koymayın, dinlemeyin, söz hakkı vermeyin, susturun... Kadınları erkeklere, aileye hizmet eden bir köle gibi görün. Güya "namus" kavramı üzerinden ahlak bekçiliği yapın. Kadınları ezin geçin, yok edin ve bu zihniyete sıkı sıkı sarılın! 


Tabii ki bu zihniyete düşmanız. 
Kadın şöyle giyinemez, kadın kahkaha atmaz, kadın da kadın. Kirli zihniyetinizi kadınların üzerinden ne zaman çekeceksiniz? 
******
Evli olduğu erkek tarafından 58 yerinden bıçaklanan sosyal medya fenomeni ve yuotuber Merve Veziroğlu şu an iyileşme aşamasında. Youtube kanalında bir video yayınlayarak sağlık durumu ve yaşadığı korkunç olayı anlattı.  Kadın düşmanı bir erkeğin tasviri var bu videoda.   
“Işığımı kıskandı, başarımı kıskandı, var olmamı kıskandı” diye anlatıyor.


Şiddet, cinayet vakalarında sık sık duyduğumuz “namus cinayeti, ihanet” gibi yalanlar, bahaneler var ya hani... Hayır çoğu kadının yaşadığı durumun bunlarla en ufak bir ilgisi yok. ( Ayrıca ne olursa olsun, şiddeti ve can almayı normalleştiremezsiniz “bazıları” ) 
Merve Veziroğlu’nun dediği gibi kadınların var olmasına “bazılarının” hiç tahammülü yok.