AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni duyurmak için TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi. Bu teklif, toplamda 23 maddeden oluşuyor ve fahiş fiyat artışlarına ilişkin cezaların ciddi şekilde yükseltilmesini içeriyor.

Önerilen düzenleme, fahiş fiyat artışı için öngörülen ceza miktarını mevcut 100 bin TL'den 1 milyon TL'ye kadar yükseltiyor. Ayrıca, stokçuluk suçuna ilişkin cezalar da ciddi şekilde artırılıyor. Her bir stokçuluk vakası için öngörülen ceza miktarı, mevcut 1 milyon TL'den 12 milyon TL'ye kadar çıkartılıyor. Üstelik, bir takvim yılı içinde üç defa veya daha fazla stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmeler, idari para cezasının yanı sıra yedi güne kadar işletmelerinin kapatılmasıyla karşılaşacaklar.

Rusya Merkez Bankası faizi kararını açıkladı! Rusya Merkez Bankası faizi kararını açıkladı!

Bu yeni kanun teklifi aynı zamanda Rekabet Kurumu tarafından yürütülen soruşturmaların süresinin kısaltılmasını amaçlayan düzenlemeleri de içeriyor. Bu sayede, ekonomik rekabetin korunması ve haksız fiyat artışlarına karşı etkin bir mücadele hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi