Bu sorunun çözümüne yönelik olarak genç girişimcilerin yapay zekâ destekli projeleri devreye sokuldu.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, meyve sebze sektöründe yaşanan bu kayıpların, üretimden başlayarak hasat, nakliye, pazarlama ve tüketim aşamalarında yaşanan sorunlardan kaynaklandığını belirtti. Bu nedenle, genç girişimcilerin bu alanda projeler geliştirmesi ve hayata geçirmesi gerektiğini vurguladı.

1714287101 G E N C L E R6

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği” eğitim programının ikinci ayağında, Ziraat ve Gıda mühendisliği mezunu ya da öğrencisi 82 gençle bir araya gelindi. Başkan Uçak, gençleri gıda kayıplarını önleme konusunda projeler geliştirmeye çağırdı ve yapacakları çalışmalara destek sözü verdi.

Uçak, gıda kayıplarının önlenmesiyle ilgili olarak yapılacak projelerin, yapay zeka gibi teknolojik gelişmelerle desteklenmesinin önemine dikkat çekti. Bu sayede, taze meyve sebze ürünlerindeki kayıpların minimize edilebileceğine inanıldığını ifade etti.

Emeklilerin Gözü Temmuz Zammında: Yeni Dönem Ne Getirecek? Emeklilerin Gözü Temmuz Zammında: Yeni Dönem Ne Getirecek?

1714287216 1659593181 I H R A C A T 21

Türkiye'nin yıllık 35 milyar dolar seviyesinde olan tarım ürünleri ihracatını daha da artırmak amacıyla çeşitli projelerin hayata geçirildiğini belirten Uçak, genç girişimcilerin bu alandaki çalışmalarının önemini vurguladı. Üçüncü Kuşak Tarım Girişimciliği eğitim programı kapsamında yapılan sunumlar ve bilgilendirme oturumlarıyla gençlerin bu alandaki bilgi ve becerilerinin artırılması hedefleniyor.

Editör: Sedef Didem Ezme