Dortmund PSG Maçı Saat Kaçta? Hangi Kanalda? Şampiyonlar Ligi Yarı Final Maçı Şifresiz mi Yayınlanacak? Dortmund PSG Maçı Saat Kaçta? Hangi Kanalda? Şampiyonlar Ligi Yarı Final Maçı Şifresiz mi Yayınlanacak?

TFF 1'nci Lig'de cumartesi günü deplasmanda oynayacağı kritik Giresunspor maçını kazanıp Süper Lig hedefine ulaşmayı bekleyecek olan Göztepe'nin başarılı teknik direktörü Stanimir Stoilov kariyerindeki 12'nci kupaya uzanmak için zaman sayıyor. Futbolculuk döneminde 1992-1993 sezonunda ülkemizde Fenerbahçe'de de forma giyen Bulgar çalıştırıcı, Türkiye'de kupa kazanamamasına rağmen Bulgaristan futbolunda başarılarıyla damga vurdu. Stoilov futbolculuğunda toplam 9 Bulgaristan kupasıyla başarılı bir geçmişe sahip. Teknik direktörlük kariyerinde de adeta kupa koleksiyonu yaptı. Ülkesi Bulgaristan'da Levski Sofya takımında kariyerine başlayan Stoilov ilk kupasını bu ekipte kazandı. Levski Sofya, 2004-05 sezonunda Bulgaristan Kupası'nı müzesine götürdü. 

Stanimir Stoilov, Levski Sofya'da 2005-2006, 2006-2007'de şampiyonluk yaşadı. Sofya ekibi 2006-2007'de Bulgaristan Kupası'nı da kazandı. Ardından yine Bulgaristan'da Litex Lovech takımının başına geçen Stoilov, burada 2009-10 sezonunda takımını şampiyon yaptı. Ardından ilk yurt dışı deneyimini Kazakistan'da yaşayan 56 yaşındaki çalıştırıcı Astana takımı ile 6 kupa birden kazandı. Astana, Stanimir Stoilov yönetiminde 2014-2017 yılları arası 3 şampiyonluk kupası, 2 Süper Kupa ve 1 de Kazakistan Kupası'nı havaya kaldırdı. 

Göz-Göz'de 40 puan topladı

Bu sezonun 13'üncü haftasında Göztepe'de Rodomir Kokovic'in yerine gelen Stanimir Stoilov 6'ncı sırada devraldığı sarı-kırmızılıları adeta seviye atlattı. Bulgar teknik adam yönetiminde 40 puan toplayan Göztepe, harika bir çıkış yakaladı ve Süper Lig potasına adını yazdırdı. Bitime 4 maç kala en yakın rakibinin 8 puan önünde 2'nci sırada yer alan Sarı-kırmızlılar 2 galibiyet daha alırsa diğer sonuçlara bakmaksızın 2 sene önce veda ettiği devler arenasına geri dönecek. Stoilov da mutlu sona ulaşması halinde 12'nci kez kupa sevinci yaşayarak koleksiyonuna bir kupa daha ekleyecek.

Editör: Haber Ekspres