Genç Girişimciler, Meyve Sebze Kayıplarını Önlemek İçin Harekete Geçti Genç Girişimciler, Meyve Sebze Kayıplarını Önlemek İçin Harekete Geçti

Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerde uygulanan Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında artış yapmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak yayımlanan tebliğ taslağına göre, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan düzenlemeyle birlikte KDV oranlarında değişiklikler öngörülüyor.

Değişen KDV Oranları

Tebliğ taslağına göre, yiyecek ve içecek sunulan yerlerdeki KDV oranlarında belirgin bir artış öngörülüyor. Şu anda yüzde 8 olan KDV oranı, yüzde 10'a çıkarılacak. Benzer şekilde, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20'ye yükseltilecek.

Hangi İşletmeler Etkilenecek?

Bu değişiklikten en çok etkilenecek işletmeler arasında kahvehaneler, kafeteryalar, pastaneler ve hazır yemek şirketleri bulunmaktadır. Bu işletmelerdeki KDV oranı, mevcut yüzde 8'den yüzde 10'a çıkarılacak. Ayrıca, alkollü içecekler için uygulanan KDV oranı da yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilecek.

Etkileri Neler Olacak?

Bu artışın işletmeler üzerindeki etkileri çeşitli olabilir. Öncelikle, işletme sahipleri ve işletmeler, maliyetlerinde bir artışla karşı karşıya kalabilirler. Müşteriler ise fiyat artışlarıyla karşılaşabilir ve bu durum tüketici harcamalarını etkileyebilir.

Editör: Nurican ALBAYRAK