İkinci el otomobil piyasasında hareketlilik devam ediyor! arabam.com'un mart ayı verileri, piyasada gözlemlenen hareketliliğin bir fotoğrafını sunuyor. Bu veriler ışığında nelere dikkat çekmeliyiz?

İzmir'den Kalkan Otobüs ve Minibüs Fiyatları | Tatil Bölgeleri İçin Uygun Ulaşım Seçenekleri İzmir'den Kalkan Otobüs ve Minibüs Fiyatları | Tatil Bölgeleri İçin Uygun Ulaşım Seçenekleri

Fiyatlar Yükselişte

Haberlerin en önemli noktalarından biri şüphesiz fiyatlar. Mart ayı verileri, ortalama ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1'lik bir artış olduğunu gösteriyor. Bu artışın özellikle 800 bin liranın üzerindeki araçlarda daha belirginleştiğini görüyoruz.

Sıfır Km Etkisi

Sıfır kilometre araç fiyatlarındaki artış ve kampanyaların sona ermesi, domino etkisi yaratarak ikinci el piyasasını da etkiliyor. Uzmanlar, önümüzdeki aylarda ikinci el araç arzının artmasını bekliyor. Bu artışa rağmen fiyatların enflasyonla birlikte yükselmeye devam edebileceğini öngörülüyor.

Hangi Marka, Hangi Model?

Peki, ikinci el otomobil piyasasında en çok hangi modeller tercih ediliyor? Bu sorunun cevabını en çok görüntülenen ilanlarda buluyoruz. Mart ayında en çok ilan veren markalar sırasıyla Fiat, Renault ve Volkswagen. Bu markaların yıldızları ise Clio, Astra ve Megane oldu.

Yaş da Önemli!

İkinci el araçlarda yaş dağılımı da incelendiğinde ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor. 5 yaşına kadar olan araçların ilan oranlarında yüzde 2'lik bir artış var. Bu segment, şu an ilanların yüzde 18'ini oluşturuyor. Öte yandan 10-20 yaş arası araçlardaki ilan oranlarında ise düşüş gözlemleniyor.

Fiyat Aralıklarına Göre Dağılım

Fiyat segmentlerine göre bakıldığında ise 500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47 iken, 500 bin lira 1 kuruş - 600 bin lira ve 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı yüzde 12 oldu. Daha detaylı aralara baktığımızda ise 600 bin lira 1 kuruş - 700 bin lira, 800 bin lira 1 kuruş - 1 milyon lira ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların ilan oranları sırasıyla yüzde 11, 8 ve 12 olarak görülüyor.

İkinci El Düşünüyorsanız...

İkinci el araç satın almayı düşünüyorsanız, piyasadaki gelişmeleri takip etmek ve detaylı araştırma yapmakta fayda var. Bu haber, size piyasanın genel durumu hakkında fikir vermek için hazırlandı. Unutmayın, en uygun aracı bulmak için model yılından kilometreye, donanımdan hasar geçmişine kadar birçok faktörü göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Editör: Haber Ekspres