Balıkesir Ayvalık’ta bulunan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Melih Çakırca, ilçedeki lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işletmelerde tarife ve fiyat listelerinin görünür yerlere konulması gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Melih Çakırca, Ticaret Bakanlığı'nın yayımladığı Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikleri hatırlatarak, lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işletmelerde tarife ve fiyat listelerinin tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılması gerektiğini vurguladı.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş Muhtarlarla Aylık Değerlendirme Toplantılarını Yeniden Başlattı Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş Muhtarlarla Aylık Değerlendirme Toplantılarını Yeniden Başlattı

Ticaret Bakanlığı'nın, bu konuda yapılan denetimlerde sıkı cezai yaptırımlar uyguladığını belirten Başkan Çakırca, işletmelerin servis ücreti gibi ek ücretleri tarife ve fiyat listelerinde göstermesi gerektiğini hatırlattı. Mevzuata aykırı davranan işletmelere ciddi idari para cezaları kesildiğini ifade etti. Özellikle İstanbul'da yapılan denetimlerde, kurallara uymayan bir işletmeye 834 bin lira idari para cezası kesildiğini açıkladı.

Riayet etmeyen esnafların mekanlarına kapatılacak

Konuyla ilgili açıklama yapan Melih Çakırca, fiyat etiketi, tarife ve fiyat listelerine ilişkin yaygın ve yoğun denetimlerin 2024 yılı boyunca da devam edeceği, tespit edilen her bir aykırılık için 2 bin 172 lira idari para cezası uygulanacağının önemini vurgulayarak, “1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe giren yasa gereği güncel fiyat tarifesinin görülebilecek yerde olmaması durumunda, Ticaret İl Müdürlüğünce yapılacak fiyat tarifesi denetimlerinde esnaflarımızın işyerlerine idari para cezası uygulanacağı ve hatta riayet etmeyen esnaflarımızın mekânları süreli veya süresiz kapatılma tehlikesiyle de karşı karşıya kalabilecektir” İfadelerini kullandı.

Kaynak: İHA