Dünya futbolunda devrim niteliği taşıyan Video Yardımcı Hakem uygulaması ilk olarak İsveç'te son bulmuştu. Gelecek sezon dünyanın en iyi ligi olarak kabul edilen Premier Lig'de de olmayabilir.

VAR sistemi kalkıyor mu?

Premier Lig kulüpleri, gelecek sezon Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin kaldırılması önerisini değerlendirecek. Kulüplerin vereceği oylar, VAR uygulamasının devam edip etmeyeceğini belirleyecek. İsveç'te başlayan bir trendle birlikte, VAR'ın geleceği belirsiz.

Başlıca Sebepler Neler?

Premier Lig kulüpleri, VAR sisteminin futbolun özgünlüğünü ve stadyum atmosferini bozduğunu düşünüyor. Uzun kontroller ve zayıf iletişim, hayal kırıklığı ve karmaşaya yol açıyor. Ayrıca, VAR'ın hataları düzeltme amacının ötesine geçtiği ve oyunun bütünlüğünü tehlikeye attığına dair endişeler var.

Paris 2024 Olimpiyatları yarın başlıyor! Paris 2024 Olimpiyatları yarın başlıyor!

Ne Diyorlar?

Kulüpler, gol sevinçlerinin ve futbolun spontan tutkusunun etkilendiğini, protestoların arttığını ve hakemlik standartlarının erozyona uğradığını belirtiyor. Ayrıca, VAR'ın maç sürelerini uzatması ve ligin itibarını zedelemesi endişe verici olduğu düşüncesi ağır basıyor.

Premier Lig'in geleceği, VAR sisteminin varlığına bağlı olabilir. Kulüpler, bu kritik konuda ortak bir vizyona ulaşmak için çaba sarf ediyor.

Editör: Adnan Karabulut