Sahildeki uçurtma etkinliğiyle başlayan program, sahne şovları, oyunlar, spor müsabakaları, maskotlar eşliğinde müzikli aktiviteler, dinletiler ve renkli çocuk şarkıları konseri ile dolu dolu geçti. Şenlik alanı, binlerce çocuğa ve ailesine keyifli anlar yaşattı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Seçim döneminde milli bayramlarımızı büyük coşkuyla kutlayacağımızı söylemiştik. Bugün bu onuru hep birlikte yaşadık. Yolumuz Atatürk’ün yolu; reçetemiz ise onun sözleri ve icraatlarıdır. Tüm çocuklarımızın günü kutlu olsun” İfadelerini kullandı.

ŞENLİKLERLE BİRLİKTE 23 NİSAN COŞKUYA DÖNÜŞTÜ

Bayraklı'da sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, öğleden sonra sahilde düzenlenen şenlikle doruğa çıktı. İzmir'in çeşitli ilçelerinden gelen binlerce çocuk ve aileleri, unutulmaz bir gün geçirdi. Etkinlikler, uçurtma şenliği ile başladı ve halk oyunları gösterileri, piyano performansları, dans gösterileri gibi birçok etkinlikle devam etti. Rengarenk Çocuk Şarkıları Konseri'nde Solist Yasemin Yüce, çocuklara keyifli dakikalar yaşattı.

Şenlikte, yüz boyama aktivitesiyle renklenen etkinliklere ek olarak karate, kick boks, tekvando, bale, jimnastik, güreş, dans ve corn hole gibi spor etkinliklerinin yanı sıra survivor, halat çekme, basketbol, penaltı atışları ve çuval yarışları gibi eğlenceli yarışmalar da düzenlendi. Gün boyunca çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikram edildi. Ayrıca, maskotlar, resim, satranç, astronomi ve zeka oyunları gibi birçok etkinlikle 23 Nisan Şenliği, büyük bir coşkuya dönüştü.

“Yolumuz Atatürk’ün yolu”

Başkan Önal, “Yolumuz Atatürk’ün yolu, reçetemiz ise onun sözleri ve icraatlarıdır. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyerek her şeyden çok çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Onların hayallerinin gerçek olduğu bir ülke için canla başla çalışıyoruz. Biz çocuklarımıza aydınlık, güzel, mutlu ve huzurlu yaşayacakları bir ülke emanet etmeye gayret edeceğiz.  Onlardan da sonraki kuşaklara aynı şekilde güzel bir memleket bırakmalarını bekleyeceğiz… Seçim döneminde milli bayramları büyük coşkuyla kutlayacağımızı ifade etmiştik. Bu kalabalığı gördükten sonra verdiğimiz sözün ne kadar da önemli olduğunu bir kez daha anladık. Bu onuru bize yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim. En güzel Bayramları Bayraklı’da hep birlikte kutlamaya devam edeceğiz” Şeklinde konuştu.


Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, eşi Gökçe Pişkin Önal ve kızı Karya Deniz Önal'ın yanı sıra meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, binlerce çocuk ve aileleriyle birlikte düzenlenen etkinliklere katıldı. Alana gelen vatandaşlar tarafından büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Önal, ilçe sakinleriyle sohbet ederek hatıra fotoğrafları çektirdi.

Başkan Mutlu, İzmir Atatürk Lisesi’nin Pilav Günü’ne katıldı Başkan Mutlu, İzmir Atatürk Lisesi’nin Pilav Günü’ne katıldı

Etkinlikte, tüm çocuklar adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Ege Çağımnı, çevreci ve doğa dostu projeleriyle büyük alkış aldı.

Muhabir: HABER MERKEZİ