Balçovalıların sesine kulak verildi Balçovalıların sesine kulak verildi

Bu çalışmalarla birlikte, altyapı kazıları tamamlanan yollar sıcak asfalt ile kaplanarak, yaz sezonuna hazırlık yapılmaktadır.

İZBETON Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışmalar, özellikle turistik ilçelerde yoğunlaşmaktadır. Karaburun'un Eğlenhoca Mahallesi'nde 3,1 kilometrelik bir alanda asfalt yenileme işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmalar, İZSU'nun altyapı kazılarının ardından yapılan asfalt kaplama işlemlerini içermektedir. Böylelikle, yol kullanım ömrü uzatılarak, bölge sakinleri ve turistler için daha güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlanmaktadır.

Planlamar devam ediyor

Çeşme'de ise Dalyan Mahallesi'nde devam eden çalışmalar kapsamında, toplamda 9 kilometrelik bir yol ağına 4 bin 500 ton sıcak asfalt dökülmesi planlanmaktadır.

Torbalı'da ise Efes Caddesi'nde önemli bir yol yenileme projesi yürütülmektedir. Bu cadde, bölgedeki büyük sanayi kuruluşlarının ulaşımını ve bağlantısını sağlayan önemli bir arterdir. 2 kilometrelik cadde, 4 bin 600 ton sıcak asfalt kullanılarak baştan sona yenilenmektedir.

Bu çalışmalar sadece yol kalitesini artırmakla kalmayıp, aynı zamanda bölgedeki turizmi destekleyerek ekonomik kalkınmaya da katkı sağlamaktadır.

Editör: Sedef Didem Ezme