Yapılan seçimler sonucunda belirlenen görev dağılımıyla birlikte, İzmir Tabip Odası'nın önümüzdeki dönemdeki yönetimi netlik kazandı.

Ahmet Priştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde gerçekleştirilen İzmir Tabip Odası 2024-2026 Dönemi Olağan Genel Kurulu'nda, yönetim kurulu üyeleri, onur kurulu üyeleri, denetleme kurulu üyeleri ve Türk Tabipler Birliği (TTB) Büyük Kongre Delegeleri olmak üzere 4 grup belirlendi.

Yapılan resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, İzmir Hekim Dayanışması ve Çağdaş Hekimler grubu olmak üzere 2 grup seçimleri kazandı. Yönetim kuruluna İzmir Hekim Dayanışması grubundan 4 ve Çağdaş Hekimler grubundan 3 hekim seçildi.

Türk doğal taş sektörü, Çin'de gücünü geri kazanmak istiyor! Türk doğal taş sektörü, Çin'de gücünü geri kazanmak istiyor!

Denetim kurulunda ise 2 hekim İzmir Hekim Dayanışması'ndan, 1 hekim ise Çağdaş Hekimler grubundan seçildi. Onur kuruluna ise 3 hekim İzmir Hekim Dayanışması'ndan, 2 hekim ise Çağdaş Hekimler grubundan belirlendi. Büyük Kongre Delegeliklerine ise 12 hekim İzmir Hekim Dayanışması'ndan, 3 hekim ise Çağdaş Hekimler grubundan seçildi.

Yeni yönetim kurulu, ilk toplantısını 6 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda görev dağılımı da netlik kazandı. İzmir Tabip Odası'nın yeni başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhun Özyurt oldu. Yönetim kurulunda ayrıca, Genel Sekreter Dr. Nuri Seha Yüksel, Veznedar Üye Uzm. Dr. Şükriye Kaplan Uzunoğlu, Muhasip Üye Uzm. Dr. F.Yüce Ayhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Gül Ergör, Prof. Dr. Dilek Yeşim Metin ve Uzm. Dr. İnan Mutlu yer aldı.

Editör: Sedef Didem Ezme