İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutlayacak. İlçelerde "Gezici Çocuk Şenliği" ile çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak, 23 Nisan Salı günü ise Kültürpark büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bayram günü toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İzmir Doğal Yaşam Parkı ise 6-18 yaş arasındaki ziyaretçilerini 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz ağırlayacak.

Kentin Dört Bir Yanında Şenlik Var

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "İzmir’in Dört Bir Yanında Şenlik Var" temasıyla 30 gün boyunca 30 ilçede düzenlenecek "Gezici Çocuk Şenlikleri" ile çocukların pandomin, sihirbaz gösterileri, konserler, dans ve tiyatro gösterileriyle bayramın tadını çıkarması sağlanacak.

Kültürpark'ta Büyük Şenlik

Kültürpark’taki Çocuk Şenliği 23 Nisan Salı günü saat 12.00'de başlayacak. Kaskatlı Havuz yanında düzenlenecek programda çocuklar için çadır etkinlikleri, konserler, sihirbaz ve dans gösterileri düzenlenecek. Açık alan etkinlikleri de çocuklar için keyifli anlar sunacak.

Başkan Mutlu'dan Doğalgaz Hizmeti Vaadi Başkan Mutlu'dan Doğalgaz Hizmeti Vaadi

Müzikli Tiyatro Gösterimleri

24 ve 26 Nisan tarihlerinde Kültürpark Atatürk Açık Hava Tiyatrosu’nda saat 19.00’da çocuklar ve aileleri için ücretsiz müzikli tiyatro gösterileri olacak. 24 Nisan’da "Kral Şakir: Kapadokya Macerası", 26 Nisan’da ise "Maşa ile Koca Ayı" gösterisi çocuklara unutulmaz anlar yaşatacak.

Dönüşüm Aile Kampı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Dönüşüm Aile Kampı, Güzelbahçe Olivelo Yaşayan Parkı'nda düzenlenecek. Kampta, çocuklar ve aileleriyle birlikte atık yönetimi, doğa yürüyüşü, yoga, kuş gözlemi gibi etkinliklerle çevresel farkındalık oluşturulacak.

Editör: Nurican ALBAYRAK