İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık şebekesini tespit etti. Şebeke üyeleri, lüks villalar kiralayarak kurdukları sistemler ile vatandaşları arayarak kendilerini avukat, hakim, savcı, banka görevlisi, polis ve asker gibi tanıtıp dolandırıcılık yapıyordu.

Şebeke lideri 5 yıldır firariydi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen ekipler, şebekenin İzmir, Aydın ve Balıkesir'deki adreslerini belirledi. Komando destekli operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 5 yıldır firari olan ve 47 suçtan yakalama kararı bulunan şebeke lideri C.A. da vardı. C.A., sahte avukat kimliğiyle yakalandı.

Çeşme'de pitbull cinsi köpeklerle koruma sağlanıyordu

Çeşme ilçesinde kiraladıkları lüks villada yakalanan şebeke üyelerinin, koruma amaçlı pitbull cinsi köpeklerle emniyeti sağlamaya çalıştıkları tespit edildi.

Aramalarda dolandırıcılık malzemeleri ve uyuşturucu ele geçirildi

Adreslerde yapılan aramalarda dolandırıcılık maksatlı yüz binlerce kişiye ait kişisel verilerinde olduğu 15 akıllı telefon, 28 laptop bilgisayar, 86 tuşlu telefon, 88 sim kart, 4 masaüstü bilgisayar, 1 çağrı merkezi cihazı, 17 USB hafıza kartı ve 4 harici harddisk ile uyuşturucu maddeler ve aparatları ele geçirildi.

Dizi oyuncusu da gözaltında

Operasyonda, dizi ve filmlerde oynayan bir kadın oyuncunun da olduğu öğrenildi.

17 yaşındaki hacker yakalandı

'Zeus' kod adlı 17 yaşında bir hackerın da gözaltına alındığı öğrenildi. Zeus'un dolandırılacak vatandaşların kimlik ve telefon numarası gibi bilgilerini yasa dışı yollarla elde ettiği ortaya çıktı. 17 yaşındaki hackerın bilgisayarında 'Dolandırılacak' ve 'Dolandırıldı' isimli dosyalar oluşturduğu ve bu dosyalarda çok sayıda vatandaşın bilgileri yer aldığı öğrenildi.

SONDAKİKA: İzmir Dikili'de orman yangını! SONDAKİKA: İzmir Dikili'de orman yangını!

Şüpheliler sorgulanıyor

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheli, sorgulanmak üzere İzmir İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Kaynak: Haber Merkezi