İzmir’de yeni açılan 5 trend mekan: Şehrin yeni yüzleri İzmir’de yeni açılan 5 trend mekan: Şehrin yeni yüzleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistemlerinde görev alan kadın vatmanlar, görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirirken, aynı zamanda çocukları için kahraman olmaya devam ediyorlar. Hiçbir engelin yıldıramadığı bu cesur kadınlar, başarılı bir şekilde tüm zorlu eğitimleri tamamlayarak mesleklerine adım attılar. Çocukları ise annelerinin bu mesleğine gururla bakıyor ve onların mesleklerine karşı büyük bir ilgi gösteriyorlar.

"İşimi severek yapıyorum"

İzmir'de Metro A.Ş ile İzmir Tramvayı'nda görev yapan toplam 282 vatmandan 33'ü kadın. Bu kadın vatmanlar, mesleklerine olan tutkuları ve azimleri sayesinde hayallerindeki mesleğe kavuşmuş durumdalar. Örneğin, 10 yıldır İzmir Tramvayı'nda görev yapan Gülşah Yurttaş, oğlu Çağan Yurttaş'ın da vatmanlık mesleğine büyük bir ilgi gösterdiğini belirterek, “İZBAN'da çalışan kadınları görünce, bu işe karşı ilgi duydum. İşimi severek yapıyorum. Mutluyum.” İlk zamanlar işe gittiğinde oğlunun bunu pek istemediğini fakat şimdi mesleğinin onu çok mutlu ettiğini söyleyen Yurttaş, “Oğlum artık işimi çok seviyor. Arkadaşlarına 'Benim annem tramvayı kullanıyor' deyip bununla gurur duyuyor. Bu durum oğlumu mutlu ediyor. Babası da İZBAN'da çalışıyor. Mesleğimiz üzerinden arkadaşlarına hava atıyor” İfadelerini kullandı.

Tramvay kullandıklarını gören insanların şaşırdığını da vurgulayan Gülşah Yurttaş,“Özellikle çocuklar bizi gördükleri zaman mutlu oluyor. Yaş almış kadınlar da tebrik ediyor. 'İşte kadının gücü. Bravo size. Kadının bu işi yapması çok güzel' diyen birçok kişi oluyor.” Şeklinde konuştu.

Editör: Sedef Didem Ezme