Son olarak, ünlü pasta şefi Ali Altun'un rehberliğinde pasta eğitimleri düzenlendi. Etkinliğe, farklı şehirlerden onlarca şef adayı yoğun ilgi gösterdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, yapılan etkinlikle ilgili şunları söyledi: "Mutfak Sanatları Merkezimizde, Türkiye'nin zengin gastronomi kültürünü yaşatmanın yanı sıra dünya mutfağını da keşfetmek isteyenler için fırsatlar sunuyoruz. Pasta eğitimleri gibi etkinliklerle hem yerel lezzetleri koruyup yaşatıyoruz hem de uluslararası mutfak deneyimlerini vatandaşlarımıza sunuyoruz."

Karşıyaka Mutfak1

Pasta eğitimine büyük ilgi olduğunu belirten Başkan Ünsal, şef adaylarının Fransız Pasta Eğitimi'ne yoğun katılım gösterdiğini ifade etti. Eğitmenliğini ünlü şef Ali Altun'un üstlendiği 3 günlük kurs boyunca, katılımcılar toplam 18 farklı Fransız pastasını aslına uygun şekilde hazırladılar.

Karsıyakamutfak2

Bir tepki de Uğur İnan Atmaca'dan geldi | "Otopark paraları nerede?" Bir tepki de Uğur İnan Atmaca'dan geldi | "Otopark paraları nerede?"

Başkan Ünsal, gelecekte de benzer eğitim ve atölye çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, "Mutfak Sanatları Merkezi'mizde yeteneklerini keşfetmek isteyen herkesi bekliyoruz" dedi.

Karsıyakamutfak3

Eğitmen Şef Ali Altun ise kursun oldukça verimli geçtiğini dile getirerek, "Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi'nin sunduğu imkanlar, katılımcıların profesyonel mutfaklarda kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlıyor. İlerleyen günlerde burada tekrar eğitimler düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: Sedef Didem Ezme