Polat, sadece 2023 yılında köprü, tünel ve otoyol işletmelerine ödenen tutarın 1 Milyar 500 Milyon Dolar olduğunu ifade ederek, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin de son 5 yılda işletmecilere yaptığı garanti ödeme tutarlarının her yıl arttığına dikkat çekti.

Dolar ve Euro Üzerinden Yapılan Ödemelerin Artışı

Polat, 2019'da Dolar'ın 5,33 TL olduğu bir dönemde yapılan garanti ödemelerinin 2021'de Euro cinsinden yapılmaya başlandığını ve bu ödemelerin her yıl arttığını belirtti. Son 5 yılda Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin işletmelere yaptığı garanti ödemelerinin toplamının 844 Milyon Euro olduğunu açıkladı.

Çağrı: Kur Ödemelerinden Vazgeçilmeli

Polat, bugün alınan ve alınacak tasarruf tedbirlerinin samimi olması gerektiğini belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı'ndan bu garanti ödemelere düzenleme getirmesini talep etti. Özellikle 2024 yılında karayolu, havayolu ve demiryollarında yapılacak garanti ödemelerinin TL bazında yapılmasını önerdi.

Vatandaşın Fedakarlığı ve Çözüm Talebi

Vatandaşın pandemi ve deprem gibi zorlu zamanlarda fedakarlık yaptığına dikkat çeken Polat, bu şirketlerin geçmeyen araçlar ve olmayan yolcular için ödeme aldığını belirterek, ödemelerin kur farklarından bağımsız olarak TL bazında yapılması gerektiğini vurguladı.

SONDAKİKA: Erdoğan Netanyahu'nun alkışlandığı için sert tepki verdi SONDAKİKA: Erdoğan Netanyahu'nun alkışlandığı için sert tepki verdi

Mahir Polat'ın açıklamalarıyla, kamu kaynaklarının verimli kullanımı ve tasarruf tedbirlerinin önemi bir kez daha gündeme gelmiş oldu.