Menemen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Bu özel gün, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın koltuğunu bir gün için dördüncü sınıf öğrencisi Aybüke Kara'ya devretmesiyle daha da renklendi. Aybüke Kara, Menemen Belediyesi tarafından Türkiye'nin en büyük tematik çocuk oyun köyüne davet etti.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Menemen'de özel bir anlam taşıdı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümünde, ilçede gerçekleştirilen etkinliklerin ilk durağı belediye binası oldu. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, koltuğunu bir günlüğüne 9 Eylül İlkokulu’ndan dördüncü sınıf öğrencisi Aybüke Kara'ya devretti. Minik başkan, Menemenli çocukları, Türkiye'nin en büyük tematik çocuk oyun köyünde eğlenceli vakit geçirmeye davet etti.

İzmir-Midilli Deniz Seferleri 2024 Yaz Programıyla Başladı İzmir-Midilli Deniz Seferleri 2024 Yaz Programıyla Başladı

Minik başkanlık görevini devralan Aybüke Kara, "Kader gayrete aşıktır. Sizler çok çalışarak, bu ülkenin yarınları olacaksınız. Bizlerin ortaya koyduğu her hizmeti, ülkemize ve insanlığa daha da geliştirerek yayacaksınız. İstiklalimizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk nasıl ki çocukların önemini ve yarınları görerek, çalışmalarını bu doğrultuda yaptıysa, biz de en büyük yatırımımızı çocuklarımız ve gençlerimiz için yapıyoruz. Eğitim desteklerimiz, kütüphanelerimiz, çocuk köyümüz ve nice hizmetimizle, yarınımız olan evlatlarımızın hizmetindeyiz" dedi.

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ise Aybüke Kara'ya şu sözlerle seslendi: "Kader gayrete aşıktır. Sizler çok çalışarak, bu ülkenin yarınları olacaksınız. Bizlerin ortaya koyduğu her hizmeti, ülkemize ve insanlığa daha da geliştirerek yayacaksınız. İstiklalimizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk nasıl ki çocukların önemini ve yarınları görerek, çalışmalarını bu doğrultuda yaptıysa, biz de en büyük yatırımımızı çocuklarımız ve gençlerimiz için yapıyoruz. Eğitim desteklerimiz, kütüphanelerimiz, çocuk köyümüz ve nice hizmetimizle, yarınımız olan evlatlarımızın hizmetindeyiz."

Çelenk töreninin ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen geçit töreninde Menemenli öğrencilerin halk dansları ve gösterileri büyük alkış aldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geçit töreni, coşku dolu anlar yaşattı.

Editör: Sude Kula