Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, uluslararası alanda önemli bir konferansta UNESCO Dünya Mirası Süreci'ni detaylı bir şekilde anlattı. "Heritage" adıyla düzenlenen 8. Uluslararası Koruma, Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik ve Kütüphanecilik Fuarı ve Konferansı'na katılan Başkan Ergin, Ayvalık'ın üstün evrensel değerlerini ve UNESCO Dünya Mirası adaylığı sürecini katılımcılara aktardı.

Balıkesir Belediyespor'a iki yeni can dostu transferi! Balıkesir Belediyespor'a iki yeni can dostu transferi!

469124Fe 8F6D 4A56 A355 39B4Af321Cbf

İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen konferansa Ayvalık Belediyesi UNESCO Birimi ile katılan Ergin'e, eşi Canan Ergin de eşlik etti. Başkan Ergin, sunumunda Ayvalık'ın eşsiz mirasını ve UNESCO Dünya Mirası adaylığı sürecini katılımcılarla paylaşarak, kentin zengin kültürel dokusunu vurguladı.

C5244845 4F7D 4B0C B315 Cdad1E5450Ee

UNESCO'daki süreci değerlendiren Ergin, Yorgola Han (Belediye Hizmet Binası) gibi önemli restorasyon çalışmaları, müzecilik projeleri, arkeolojik kazılar ve kentin kültür hayatına kazandırılan üç kültür yayını gibi başarıları uluslararası platformda paylaştı. Ayvalık'ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Editör: Sedef Didem Ezme