Artık Microsoft hesaplarında oturum açmak için parolanıza ihtiyacınız yok! Şirket, bugün tüm kullanıcı hesapları için geçiş anahtarları desteğini aktif ettiğini duyurdu. Bu yeni özellik, Windows, Android ve iOS cihazlarda yüz tanıma, parmak izi veya cihaz PIN'i kullanarak güvenli ve kolay bir şekilde oturum açmanıza olanak tanıyor.

Geçiş anahtarları nedir?

Geçiş anahtarları, parolaların yerini alan yeni bir kimlik doğrulama yöntemidir. Bu anahtarlar, FIDO2 standartlarına dayalı olarak oluşturulur ve cihazınızda saklanır. Bu sayede, parolalarınızın aksine, kimlik avı saldırılarına karşı daha güvenlidirler.

Geçiş anahtarlarının faydaları:

Daha güvenli: Parolalara kıyasla daha az saldırıya açıktırlar.
Daha kullanışlı: Cihazınızda saklanır ve oturum açmak için parmak izinizi veya yüz tanıma özelliğinizi kullanabilirsiniz.
Daha hızlı: Parola yazmaya gerek kalmadan oturum açabilirsiniz.
Daha kolay yönetilebilir: Tüm parolalarınızı tek bir yerde yönetebilirsiniz.

Maceraperest Denizci Fatih Aksu 5 yıllık dünya turunu Datça'da tamamladı! Maceraperest Denizci Fatih Aksu 5 yıllık dünya turunu Datça'da tamamladı!


Geçiş anahtarlarını nasıl kullanabilirsiniz?

Geçiş anahtarlarını kullanmak için öncelikle Microsoft hesabınızda etkinleştirmeniz gerekir. Bunu yaptıktan sonra, Windows, Android ve iOS cihazlarınızda yüz tanıma, parmak izi veya cihaz PIN'i kullanarak oturum açmaya başlayabilirsiniz.

Editör: Sude Kula