Beyaz Saray, F.E Warren Askeri Üssü’ne yakın konumda bulunan MineOne isimli şirketin, ABD’nin ulusal güvenliğini tehdit ettiğini savunarak, bu adımın atılmasının zorunlu olduğunu açıkladı.

Brent petrol fiyatları yükselmeye devam ediyor! Brent petrol fiyatları yükselmeye devam ediyor!

Microsoft’tan istihbarat uyarısı 

New York Times’ın haberine göre, Microsoft, Pentagon tarafından da kullanılan bir veri merkezi işlettiği bölgede, MineOne şirketinin faaliyetlerinin istihbarat toplama amacıyla kullanılabileceği konusunda uyarıda bulundu. Bu uyarı üzerine yapılan inceleme sonucunda, ABD Yabancı Yatırım Komitesi, şirketin faaliyetlerinin ulusal güvenliği tehdit ettiğine karar verdi.

Kapatma ve teslim süreci 

Biden’ın talimatıyla, şirkete ekipmanlarını tesisten çıkarmaları için 90 gün, araziyi devretmeleri veya satmaları için de 120 gün süre tanındı. Ayrıca, şirketin Haziran 2022’de üsse yaklaşık 1,6 kilometre uzaklıktaki araziyi satın aldığı ve ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı komiteyle bu satışın paylaşılmadığı belirtildi.

Çin bağlantılı şirketin faaliyetleri 

Delaware eyaletine kayıtlı olan MineOne firması, Çinli Bitcoin madenciliği şirketi Bit Origin ile ortaklık kurarak, askeri üs yanında bu tesisi inşa etmişti. Tesisin 2023 başlarında faaliyete geçtiği ve Bit Origin’in yöneticisi Li Jiaming’in konu hakkında yorum yapmadığı ifade edildi. Li, geçen yıl enerji tedariki için yerel elektrik şirketiyle sözleşme imzaladıklarından bu bölgeyi tercih ettiklerini belirtmişti.

Kaynak: Haber Merkezi