Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründeki stokçuluk ve fahiş fiyatlarla mücadele etmek için yeni düzenlemeler getiriyor. Bu düzenlemelerle, bayilere araç tahsisinden sonra fiyat değişikliği yapılması engellenecek ve tüketicilerin fiyat artışlarından korunması sağlanacak.

Bayilere fiyat değişikliği yasağı geliyor

Bayilere araç tahsisinden sonra fiyat değişikliği yapılması yasaklanacak. Böylece, tüketiciler araçlarını satın alırken fiyat artışlarıyla karşılaşmayacaklar.

Ön ödemelerde yüzde 10 sınırı

Ön ödemelerde uygulanacak yüzde 10 sınırıyla tüketicilerin mağduriyetleri önlenmeye çalışılacak. Bu düzenleme, tüketicilerin ön ödemelerde aşırıya kaçılmasının önüne geçmeyi hedefliyor.

Düzenlemeyle birlikte, bayilere ve distribütorlere çeşitli yükümlülükler getiriliyor. Bayiler arasında rekabeti bozabilecek uygulamalara izin verilmeyecek ve fiyat değişiklikleri önceden belirlenmiş prosedürlere göre yapılacak.

Türkiye'den 2 üniversite dünyanın en başarılı genç üniversiteleri arasında! Türkiye'den 2 üniversite dünyanın en başarılı genç üniversiteleri arasında!

İkinci el araç satışlarında şeffaflık ve güvenlik

Elektronik ortamda ikinci el araç satışlarının güvenli ve şeffaf bir şekilde yapılabilmesi için yeni düzenlemeler getiriliyor. Bu düzenlemelerle ihale şartları ve satışa sunulan araçlarla ilgili detaylı bilgilerin açıklanması sağlanacak.

Ticaret Bakanlığı'nın otomobil satışlarına yönelik getireceği yeni düzenlemelerle birlikte, tüketicilerin korunması ve sektördeki rekabetin sağlıklı bir şekilde devam etmesi hedefleniyor. Bu adımların otomotiv sektöründe daha adil bir rekabet ortamı oluşturması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi