Atatürk paylaşımı nedeniyle kadro dışı kaldı Atatürk paylaşımı nedeniyle kadro dışı kaldı

Başakşehir Gençlik ve Spor Merkezi’nde düzenlenen 1994 Dünya Güreş Şampiyonası finali ile ilgili hatıralarını paylaşan ikili, olimpiyat elemeleri ve dünya güreşi hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

2024 Paris Olimpiyatları’na kota veren elemelerin yoğun rekabet içinde geçtiğini belirten Mahmut Demir, Türkiye'nin güreşinin iyi bir seviyede olduğunu ve sporculara başarılar diledi.

Demir, Bruce Baumgartner ile olan ilişkisini ise şu şekilde özetledi: “Bruce Baumgartner şu anda ABD Güreş Federasyonu Başkanı. Her zaman söylüyorum, spor bir savaş değil, spor bir oyun. Biz rakiplerimizle yarıştık, savaş yapmadık. Ezeli rakiptik, şimdi ebedi dostuz. İstanbul’da final müsabakası yapmıştık. Daha sonra ikimizde 1996 Olimpiyatları’ndan sonra güreşi bırakmıştık. Bundan sonra da Mahmut Demir ve Bruce Baumgartner dostluğu yaşam boyunca devam edecek. Kendisi federasyon başkanı olarak hizmet etmeye devam ediyor.”

Baumgartner ise Demir'i övgüyle anarak, “Mahmut Demir, 1994 yılında İstanbul'da beni çok keyifli bir müsabakada mağlup etti. İyi bir arkadaş ve büyük bir şampiyon. İstanbul'daki yarışmadan çok keyif aldım. Mahmut da büyük bir şampiyon. Eski yarışmacı arkadaşımı görmek çok güzeldi” ifadelerini kullandı.

Başarılı buluşmada Mahmut Demir, Bruce Baumgartner’e fincan takımı ve forma hediye etti.

Editör: Adnan Karabulut