29 Ekim coşkusu birkaç gün önceden başladı.
Özellikle kadınlar ve çocuklar için belediyelerimiz ve kurumlar çok ilginç etkinlik ve programlar düzenlediler.
Cumhuriyetin 98.Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi tüm Ege Bölgesi'nde düzenlenecek tören ve etkinlikler ilk kez birkaç gün önceden duyuruldu.
Şöyle önceki yıllara bir bakalım;
Günü birlik ya da bir gece önceden açıklanan sözde programları gördük, öğrendik, yaşadık…
Hemen her kentimizde, gündüz gerçekleştirilen resmi programın ardından kutlamalar akşamları Fener Alayı ve korteji ile devam edecek. 
Yurttaşlar, bando ve marşlar eşliğinde, ellerinde meşaleler ve bayraklarla coşkularını renklendirecekler.
Tabii ki, Cumhuriyetin 98.yılı kutlamalarına unutulmaz şarkıları hafızalara kazınan sanatçılarımız da çeşitli ilçe ve semtlerde halkımızın coşkusuna ortak oluyorlar, olacaklar. 
Bunlar zaten Haber Ekspres'imizin sayfalarında geniş şekilde duyuruldu.
Her türlü imkânsızlıklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti'nin çok ağır bedellerle kurulduğunu unutmamamız lazım.
Birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden Milletimizin inancı ile, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük başarısı ile Cumhuriyet'in ilanı, Türk Milleti'nin tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile yapılan Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı en büyük zaferlerdendir. Cumhuriyet, Türk Milleti'nin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. 
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyet, geleceğimizin de en büyük güvencesidir. Hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, milletimizin bu büyük bayramını şimdiden kutluyorum.
Birçok yerde rastladık;
Kırmızı beyaz balonlarla, Atatürk posterleriyle süslenmiş araçların kent sokaklarında kendi aralarında kortej oluşturduklarına…
Herhalde; 98. yılını kutladığımız Cumhuriyetin öneminin, değerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını vatandaşlarımız böyle davranışlarla ortaya koyuyorlar.
Bu emanete tüm gücümüzle sahip çıktığımızı ve onu gelecek kuşaklara taşımaya kararlı olduğumuz açıkça belli oluyor.
100. yaşına doğru ilerleyen Cumhuriyetimizin coşkusunu birlikte yaşamak için, tüm vatandaşlarımızı düzenlenen etkinliklere katılmaya çağrılıyor.
Büyük zorluklarla bu güzel ülkeyi kurtararak Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları böylece her yerde, saygıyla, minnetle anılıyor.
Her yıl olduğu gibi hatırlatmayı yapayım;
Ay yıldızlı bayrağımı üç gün önceden astım…
Genelde 10 Kasım'a kadar astığım yerden ütüleyerek, katlayarak kaldırmıyorum.
İşi, yani kentimizi kırmızı-beyaz yapmaya evlerimizden, işyerlerimizden başlayalım…
Gerisi sayenizde gelir…