Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 8 ilde yapılan operasyonlarda çete üyelerini gözaltına alırken, çok sayıda kredi ve hesap kartı da ele geçirdi.

Çete Nasıl Dolandırdı?

Çete üyeleri, önce sahte genç kız profilleri açarak kurbanlarına "Numaranızı rehberime kaydetmişim, hatırlayamadım? Kimsiniz?" şeklinde mesajlar atıyordu. Ardından, kendilerini genç kızın babası olarak tanıtıp telefondaki kişileri tehdit ediyor, başka bir çete üyesi de avukat, uzlaştırmacı veya savcı kılığına bürünüyordu. Şüpheliler, mağdurları "yaşı küçük kız çocuğuna cinsel istismar suçundan ceza alacaksın" yalanıyla korkutuyor ve bu şekilde 609 bin lira dolandırıcılık yapıyordu.

Manisa'da evde ölü bulunan şahsın cenazesi uzun süre alınmadı Manisa'da evde ölü bulunan şahsın cenazesi uzun süre alınmadı

Operasyonda Neler Ele Geçirildi?

Polis operasyonunda şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde 14 adet cep telefonu ve sim kartı, 44 adet kredi ve hesap kartı, flash bellek, hafıza kartları, 1 adet silah şarjörü ve 9 mm çapında fişek ele geçirildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan çete üyelerinden 7'si Bursa'da adliyeye sevk edilirken, 2 şüpheli ise Hakkari ve Bingöl'de adliyeye sevk edildi.

Editör: Emir Çetintaş