31 Mart Yerel Mahalli İdareler Seçimleri'nde yüzde 70.47 oy alarak belediye başkanı seçilen Selçuk Balkan'ın açıklamasına göre, Urla Belediyesi'nin borç durumu netlik kazandı.

Müfettiş Raporuna Göre Detaylar

Sayıştay Müfettişi tarafından hazırlanan rapora göre, belediyenin borcunun büyük bir kısmı kurumlarla olan borçlardan oluşuyor. Toplam kurum borcu 166 milyon 856 bin TL olarak belirlendi.

Buca’da önümüzdeki 5 yıllık stratejik plan masaya yatırıldı Buca’da önümüzdeki 5 yıllık stratejik plan masaya yatırıldı

Nisan Ayı Personel Giderleri

Belediyenin Nisan ayı personel giderleri de raporda yer aldı. Memur maaşı, sözleşmeli personel, işçi ve KHK'li personel giderleri toplamda 24 milyon 999 bin TL olarak kaydedildi.

Belediye Şirketlerinin Borcu

Raporda, belediye şirketlerinin toplam borcunun 26 milyon 250 bin TL olduğu belirtildi. Bu borcun içinde haciz, icra, SGK ve vergi borçları yer alıyor.

Toplam Borç Miktarı

Urla Belediyesi'nin toplam borcu, belediye ve şirketlerin borçları birleştirildiğinde 224 milyon 957 bin 311 TL olarak raporlandı.

Borç Listesi Belediye Binasına Asıldı

Borç durumunun şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyurulması için borç listesi belediye binasına asıldı. Bu adım, belediyenin mali durumunun açık ve erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla atıldı.

Editör: Nurican ALBAYRAK