Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit ilçelerinde bile bu yüksek kiralar, tatilcilerin ilgisini çekiyor. İstanbul, Bursa ve İzmir'e yakınlığıyla bilinen Balıkesir'in Edremit Körfezi, son dönemlerde sezonluk kiralık villaları ve yazlıklarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Bu villaların kiralama ücretleri zaman zaman 1 milyon liraya kadar çıkıyor.

Emlakçılardan ilginç yorumlar

Emlakçı Ahmet Yüksel, özellikle Ayvalık bölgesinin sezonluk ve günlük kiralamalarda ilgi gördüğünü belirterek, "Gayrimenkul satışlarında bu yıl durgunluk yaşanıyor. Fiyatlardaki artış da piyasayı biraz duraksattı. Aylık kiralamalarda da fiyatlar oldukça yüksek. Sezonluk kiralarda ise 300 bin ile 1 milyon lira arasında değişen bir yoğunluk var" dedi.

Emlakçı Arif Zeka, sezonluk kiralamalar için 300-350 bin lira gibi bir bütçenin yeterli olabileceğini ifade ederek, "Bu miktarla sezonluk ev kiralayabilirsiniz" şeklinde konuştu.

KOOP-DES'ten kadın kooperatiflerine 20 Milyon TL hibe! KOOP-DES'ten kadın kooperatiflerine 20 Milyon TL hibe!

Emlakçı Cihan Özkan ise bölgede konaklama için yeterli yatak sayısının olmadığını vurgulayarak, "Yerli ve yabancı turistlerin artan ilgisiyle birlikte villa ve dublex tarzı evlerin günlük kiralanma sayısı da arttı. Otellerin yatak sayısı yetersiz kaldığı için sezonluk kiralamalar da artış gösteriyor" diye ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi