Karahan, “Enflasyonu düşürme konusunda kararlıyız ve yılın ikinci yarısında dezenflasyonist koşullar bekliyoruz” dedi.

Karahan’ın gözünden piyasa dinamikleri 

Başkan Karahan, piyasaların enflasyonun düşeceğine inandığını belirtti, ancak piyasa tahminleri ile Merkez Bankası’nın enflasyon tahminleri arasında bazı farklılıklar olduğunu ifade etti. Mayıs ayında enflasyonun yaklaşık %75 seviyesine ulaşmasını beklediklerini, ancak uzun vadeli enflasyon beklentilerinin %5 olduğunu ve bu hedefe ulaşmak için para politikasını sıkı tutmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kısa süreli kiralama yetkisi Resmi Gazete'de yayımlandı! Kısa süreli kiralama yetkisi Resmi Gazete'de yayımlandı!

Enflasyonla mücadelede sosyoekonomik refah vurgusu 

Karahan, “Popüler olmak için değil, işimizi yapmak için buradayız ve bu iş enflasyonu düşürmek” diyerek, sosyoekonomik refahın artırılmasında fiyat istikrarının önemine dikkat çekti. Türkiye ekonomisinin geçen yıl güçlü olduğunu, ancak 2024’te daha az büyüme beklendiğini belirtti.

Kamuda tasarruf paketini değerlendirdi 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan kamuda tasarruf paketi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Karahan, paketin çoğunlukla harcamalarla ilgili önlemler içerdiğini ve bu önlemlerin enflasyonla mücadelede yardımcı olacağını söyledi. Hazine harcamalarının kontrol altına alınmasının, enflasyonla mücadelede önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi