TFF 1.Lig’de haftalar öncesinde Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Eyüpspor ilk transfer bombasını patlatmaya hazırlanıyor. Tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele edecek olan İstanbul temsilcisinde teknik direktör Arda Turan kolları sıvadı. Turan, İspanyol ekibi Atletico Madrid'de birlikte çalıştığı teknik direktör Diego Simeone'nin oğlunu transfer listesine ekledi. Genç futbolcu sezonu Deportivo Alaves'te kiralık olarak geçirmişti. Atletico Madrid'in 21 yaşındaki santrforu Giuliano Simeone'nin Türk liginde oynayacak olması taraftarlar arasında da heyecan yarattı.  

Başarılı oyuncu Giuliano Simeone bu sezon Deportivo Alaves formasıyla çıktığı 14 maçta 1 kez rakip fileleri havalandırdı. Diego Simeone'nin oğlu Giuliano Simeone futbola River Plate altyapısında başladı ve 2020 yılında Atletico Madrid U19 takımına transfer oldu. Atletico Madrid ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2028 yılına kadar devam eden 21 yaşındaki forvet oyuncu Deportivo Alaves dışında Real Zaragoza kulübünde de kiralık olarak forma giydi. Genç yaşına rağmen gözde bir futbolcu olan Simeone'nin Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 1.5 milyon Euro civarında.  

Sarı-Kırmızılar mı, Sarı-Lacivertliler mi? | İşte derbinin muhtemel 11'leri... Sarı-Kırmızılar mı, Sarı-Lacivertliler mi? | İşte derbinin muhtemel 11'leri...

Öte yandan Eyüpspor ile Göztepe arasındaki ligi zirvede bitirme mücadelesi devam ediyor. İstanbul temsilcisi cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak maçta Erzurum deplasmanında terleyecek. Göz Göz ise evinde Bodrumspor’u konuk edecek. İki takımın puanlarının eşit oması halinde ikili averajda İzmir ekibi Göztepe önde.

Editör: Mutlu Yılmaz