31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimlere sadece 2 gün kaldı. Vatandaşlar hangi okulda ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını araştırıyorlar. 29 Şubat'ta dağıtımına başlanan seçmen bilgi kağıtlarını kaybeden vatandaşlar ise arama motorlarında "Nerede oy kullanacağım?" sorusunun yanıtını arıyorlar. Nerede oy kullanacağınızı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. Seçime sadece 2 gün kala pek çok vatandaş "Nerede oy kullanacağım?" sorusunun yanıtını arıyor. Vatandaşların hangi okulda ve sandıkta oy kullanacakları seçmen bilgi kağıtlarıyla netleşti.

Seçmen Kağıtları Dağıtıldı

Seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına 29 Şubat'ta başlandı. 24 Şubat'ta ise dağıtım tamamlandı. Seçmenler bu kağıtta yer alan bilgiler doğrultusunda oylarını kullanabilecekler. Bilgi kağıdının üzerinde hangi okulda ve hangi sandıkta oy kullanacakları bilgileri yer alıyor. Seçmen kağıdını kaybeden ya da kağıdına ulaşamayan kişiler ise bilgileri internetten sorgulama yaparak kontrol edebilecekler.

Seçmen kağıtları her haneye dağıtılırken bilgi kağıdını kaybedenler internetten seçmen kaydı sorgulamaya başladılar. İşte detaylar.

Nerede Oy Kullanacağım?

Seçime 2 gün kala vatandaşlar "Nerede oy kullanacağım?" sorusunu arama motorlarında araştırmaya başladılar. Seçmen kütüğüne kayıtlı olduğunuz sandıkta oy kullanabilirsiniz.

Nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağınızı öğrenmek için:

  • YSK'nın resmi internet sitesinde 'sandık sorgulama' özelliğinden T.C. kimlik numaranızı sorgulayarak faydalanabilirsiniz.

  • YSK'nin internet sitesi dışında e-Devlet'i de tercih edebilirsiniz.

    Başkan Denizli üreticilere 50 bin adet fidan dağıttı Başkan Denizli üreticilere 50 bin adet fidan dağıttı
  • YSK'nın Seçmen Sorgulama Mobil Uygulamasını kullanabilirsiniz.

  • 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'ni arayabilirsiniz.

Editör: Nurican ALBAYRAK