Kredi ve sigorta karşılaştırma platformu Hesapkurdu.com'un açıkladığı verilere göre, 2021’in ilk altı ayında yapılan kredi kartı başvuruları önceki yıla göre yüzde 100 arttı.

Kısıtlamaların hafifletildiği 25 Haziran-2 Temmuz haftasında ise kartlı harcamalar %59 artarak 35,4 milyar TL’ye ulaştı.
Ödemelerin en çok konaklama tesisi, havayolu ve seyahat acentelerine yapıldığını söyleyen Banka ve Kredi Ürün Müdürü Alper Lenger, ‘Yeniden artışa geçen vaka sayıları, kış aylarında bu tablonun ilk sıralarında temel ihtiyaçları göreceğimizin sinyallerini veriyor’ dedi.
Pandemi kapsamında uygulanan kısıtlamaların yaz başında gevşetilmesi, özellikle sosyal hayatı hareketlendirdi.
Harcamalar artarken vatandaş da çözümü kredi kartlarında buldu. Merkez Bankası verilerini inceleyen kredi karşılaştırma platformu tedbirlerin hafifletilmesinden sonra kartlı harcamaların 25 Haziran-2 Temmuz haftasında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %59 artarak 35,4 milyar TL’ye ulaştığını açıkladı.
Bu tablonun ardında ise artan kredi kartı başvuruları olduğuna işaret edildi.

En çok ödeme

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan 'Banka ve Kredi Ürün Müdürü Alper Lenger, ‘Neredeyse tüm kış boyunca durma noktasına gelen sosyal hayat, yaz başında kısıtlamaların kalkmasıyla bir anda pandemi öncesi dönemdeki halini aldı.
Özellikle tatil planlarının ve düğün hazırlıklarının hızlanması, Temmuz ayında da kart başvurularının artmasına ve harcamaların konaklama, uçuş, seyahat, yeme-içme ve kuyum sektörlerinde yoğunlaşmasına neden oldu.
Konaklama için yapılan harcamalar bir önceki yılın aynı dönemine göre neredeyse iki kat artarken, bu oran havayollarında %175’e, seyahat acentelerinde %85’e, yeme-içmede %80’e ve kuyumda %65’e yakın seyretti.
Ancak son dönemde yeniden artışa geçen vaka sayıları, kış aylarında bu tablonun ilk sıralarında temel ihtiyaçları göreceğimizin sinyallerini veriyor’ dedi.

Yeniden sahnede
 

Çeşme’nin meşhur kokulu, susuz kavunun eşsiz lezzetini yeniden sofralara taşıyarak, tüm ülkeye, hatta dünyaya hatırlatmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Oran, ‘Çeşme kavunu yeniden sahnede’ dedi.
Sakız ve Kaçeli Koyunu, Karakılçık buğdayı ve Sakız Enginarı’nın ardından üreticileri desteklemek için yerli kavunları Çeşme Belediyesi’ne ait ‘Çeştur’ şirketi aracılığı ile alarak tesislerde kullanılacağını belirten Başkan Oran, kavun hasadında üreticilerle bir araya geldi.