Haber birkaç aydır dilden dile dolaşıyordu:

Rivayet odur ki, AKP'den açık bir davet bekleyesiymiş HAS Parti Genel Başkanı Numan Bey!

"Gel" deseler, "hop" atlayıverecekmiş HAS'tan AK'a!

Dün daha da netleşti söylentiler.

Temaslar kurulmuş, bağlantılar tamamlanmış, AKP'ye geçiş işlemi ha gerçekleşti, ha gerçekleşecekmiş!

***

Çok değil, geçen yılki gazetelere göz atıyorum.

2011'in mayıs ayında Numan Bey şöyle demiş: "Bu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adını değiştirelim, Adaletsiz Kalkınma Partisi yapalım, öyle kullanalım."

***                                          

Urfa'daki bir mitingte neler demiş Numan Bey neler: "Bu ülkenin malını, mülkünü, bu halkın kazancını 3-5 kişiye peşkeş çekiyorlar. Bunun adına adalet, kalkınma, refah falan demezler."

***

Kendi partisini anlatırken de şöyle konuşmuş Numan Bey: "Ne yapalım biz fukara partiyiz, öyle helikopterlerimiz, özel uçaklarımız yok. Arkamızda öyle büyük sermaye babaları, enseleri ve kasaları yağlı olanlar yok. Arkamızda sadece halkımız ve kalbimizde sadece inancımız var."

***

Geçen yıl şubatta Alanya'ya gitmiş Numan Bey, halka seslenmiş: "2002 yılında AKP iktidara gelmeden önce Türkiye'de yaklaşık 583 milyon litre içki tüketiliyordu. 2010'da içki tüketimi 2 milyar litreye çıkmış. Yani AKP yönetimi zamanında 4 katına çıkmış."

***

"Başbakan Tayyip Bey'in kalbi Ali diyor, dili Muaviye söylüyor" vecizesini Türkiye siyasetine armağan eden de Numan Bey'in ta kendisi.

***

"AKP, kendine demokrattır" da demiş Numan Bey.

***

Bir de siyasi analizi var Numan Bey'in: "12 Eylül olmasaydı ANAP, 28 Şubat olmasaydı AKP olmazdı. AKP, ANAP gibi zamane partisidir. Şartlar değişince ortada kalmayacaktır."

***

AKP'nin ekonomi politikalarını da yerden yere vurmuş Numan Bey ve "En büyük yanlışlıkları Derviş-Fischer-Erdoğan modelini uygulamalarıdır" demiş.

***

"Türkiye'deki kalkınma adaletsiz bir kalkınmadır" demiş Numan Bey.

***

"AKP'nin istikrar yalanlarına inanmayın" demiş Numan Bey.

***

Şimdi bunca laftan sonra...

Aşk olsun Numan Bey!

Yoksa sizin göbek adınız Kubilay Uygun mu?