AKP'ye yeni bir "Onuncu Yıl Marşı" lazım.
Bulalım hemen.
Önce bir manzaraya bakalım, öyle bulalım.
***
AKP Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, imam hatip lisesi olmayan ilçelere de imam hatip açılacağını söyledi. "Manisa'da beş milletvekiliyiz, dördümüz imam hatip mezunu, bu bizim boynumuzun borcu" dedi.
***
Sarıyer'de engelli ve özel öğrencilere yönelik düzenlenmiş tek okul olan Mehmet Sevim Ulusal İlköğretim Okulu, imam hatibe dönüştürüldü.
***
Ispartalı veliler, "Şehrimizde üç imam hatip binası var, bunlar yetmiyor gibi, Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu'nu da imam hatip yapacaklar, böylece imam hatip kompleksi oluşacak" dediler.
***
Kastamonu'da Cuma hutbesinde imam hatip okulu duyurusu ve çağrısı yapıldı. İmam, minberden imam hatip reklamı yaptı.
***
İstanbul'da 39 ilçede 65 imam hatip okulu eğitime başlıyor. Buna karşılık İstanbul'da, sadece çalışan anne-babaların çocuklarına eğitim veren etüt-beslenme uygulamalı 19 ilköğretim okulu kaldırıldı.
***
Denizli'ye 5 yeni imam hatip.
***
Diyarbakır'da imam hatip seferberliği: İmam Hatip Mezunları Derneği, Diyarbakır'da daha fazla imam hatip ortaokulu açtırabilmek için velileri seferber etme derdinde.
***
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıda, "İmam Hatip talep eden hiç kimse mağdur edilmeyecek" dedi.
***
İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği, Twitter üzerinden "Baba beni imam hatibe gönder" sloganıyla başlattığı kampanyayla velileri çocuklarını imam hatip ortaokullarına kayıt ettirmeye çağırdı.
***
İmam hatip dönüşümüne karşı çıkan müdüre linç kampanyası... Ord. Prof. Cahit Arf İlköğretim Okulu'nun imam hatibe dönüştürülmesinden vazgeçilmesi, karardan memnun olmayanları çileden çıkardı. Eğitim-Bir-Sen, Okul Müdürü Hasan Ateş'i hedef gösterip, linç kampanyası başlattı.
***
Ülkenin dört bir yanında imam hatip ortaokulu açılırken Memur Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen, Çankaya'da açılacak imam hatip ortaokulunu yetersiz bulan bir açıklama yaparak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan çözüm istedi.
***
Haydi çocuklar, promosyonlu imam hatip okuluna... AKP, Milli Eğitim aracılığıyla imam hatip okullarını özendiriyor. Tekirdağ Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü imam hatip lisesi kampanyası başlatarak köylere "Öğrencilerimizin taşıma, yemek ve eğitim masrafları müdürlüğümüzce karşılanacaktır" yazılı ilanlar astı.
***
Bütün okullarda imam hatip bölümü olacak... Düz liselere imam hatip liseleri, ortaokullara da imam hatip orta kısımları açılabilecek...
***
Adıyaman Valisi, teröre çözüm önerdi: İmam hatipler...
***
SHÇEK, imam hatibe dönüştürülüyor... 1394 personeli işe alacak olan SHÇEK, 10 diyetisyen ve sosyolog, 5 mühendis alacakken, istihdam edilecek din görevlilerinin sayısını 60'a yükseltti.
***
O halde...
AKP'nin Onuncu Yıl Marşı'nı bulduk gitti:
"On yılda on beş milyon kul yarattık her yaştan,
İmam hatiplerle ördük ana yurdu dört baştan!