İlçe merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda saat 09.00'da başlayan etkinliklere Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Aydın, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, daire amirleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından etkinlikler, Hüsnü Uğural Stadyumu'nda devam etti. Stadyumdaki etkinliklere yüzlerce Ayvalıklı katıldı. Ayvalık Belediyesi'nin bando takımının eşliğinde yapılan etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın bir ağızdan okunmasıyla başladı.

Etkinliğin anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Ayvalık İlçe Mili Eğitim Müdürü Güner Bahadır, “Bugün, büyük bir coşku ve gururla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu anlamlı günün değerini bir kez daha idrak ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Ayvalık 23 Nisan

Ayvalık Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlıkta: Temizlik ve Peyzaj Çalışmaları Hız Kesmiyor Ayvalık Belediyesi Yaz Sezonuna Hazırlıkta: Temizlik ve Peyzaj Çalışmaları Hız Kesmiyor

Güner Bahadır'ın konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri öğrencilerin gösterileriyle renklendi. Bayram kapsamında düzenlenen resim, şiir, ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Kutlamalar resmi geçit töreniyle son buldu.

"Sadece büyük liderler geleceği küçük kalplere emanet eder"

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yayınladığı mesajda, "Sadece büyük liderler geleceği küçük kalplere emanet eder. Dünyada çocuklara armağan edilen En Güzel Bayram Kutlu Olsun” Şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA