İrfan Önal Seçimlerin Ardından Göreve Başlayan Muhtarlarla Bir Araya Geldi İrfan Önal Seçimlerin Ardından Göreve Başlayan Muhtarlarla Bir Araya Geldi

31 Mart yerel seçimleri sonrasında yüzde 38,35 oy alan AK Partili rakibi Bilal Kırkpınar karşısında yüzde 47,06 ile başkanlık koltuğuna oturan İrfan Önal, ilk icraatında DİSK’in hedefi oldu. CHP’li Başkan Önal, ilçe belediyesinde çalışan 84 işçinin işsiz bırakılmasına gelen tepkilerin ardından “Buna mecburum. Şu an da Bayraklı Belediyesi işçi maaşlarını ödeyemeyecek durumda. Mali disiplini sağlamak zorundayız. Son aylarda girenleri işten çıkarıyoruz. Daha önce belediyede çalışan arkadaşlara söyledim. 'Ya maaşları düşecek ya da son girenleri işten çıkaracağız' diye. Vicdanım çok rahatsız ancak buna mecburum. Ben seçim döneminde bir kişiye iş sözü vermedim. Bana iş sözü verdi diyen bir kişiyi gösteremezler” dedi.


DİSK eyleme hazırlanıyor
Devrimci İşçiler Sendikası Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, işsiz bırakılan işçilerin sendikaya yönelik mağdurlarını dile getirmesi sonrasında yaptığı açıklamada “Sendika olarak yeni başkanın hesabı daha göreve gelir gelmez emekçilere kesmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz. Kendisi ile görüşmeyi bekliyoruz. Görüşmenin sonucunda işten çıkarmalara bir çözüm bulunmazsa Bayraklı Belediyesinde eyleme geçeceğiz” dedi.

Whatsapp Image 2024 04 16 At 14.10.01

Editör: Haber Ekspres