Kaçak moloz dökümünün çevre kirliliği ve insan sağlığı için ciddi bir tehlike oluşturduğunu belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman'ın talimatları doğrultusunda, belediye ekipleri ilçe genelinde yoğun bir çalışma yürütüyor. İllegal moloz dökümü yapılan bölgeler hızla temizlenirken, izinsiz moloz döken firmalara ve kişilere cezai işlem uygulanıyor.

Başkan Cemil Tugay'dan gençlere: "Dünyayı kurtaracak kahramanlar sizsiniz!" Başkan Cemil Tugay'dan gençlere: "Dünyayı kurtaracak kahramanlar sizsiniz!"

Toplumsal Duyarlılık ve Vatandaş Katılımı

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, vatandaşların ve esnafın çevre kirliliğine karşı duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, yaşadıkları kenti sahiplenmeleri çağrısında bulundu. Duman, Buca'nın herkesin yuvası olduğunu ve bu konuda hepimize düşen bir görev olduğunu belirtti.

Ekiplerin Hızlı Müdahalesi 

Buca Belediyesi ekipleri, geçtiğimiz günlerde Seyhan Mahallesi'nde yapılan kaçak moloz ve çöp dökümü ihbarı üzerine hızla hareket etti. Sabahın erken saatlerine kadar süren temizlik çalışmaları sırasında, ekipler aynı zamanda atıkların neden olduğu küçük çaplı bir yangına da müdahale etti.

Cezai İşlem ve Denetimler

Buca Belediyesi'nin açıklamasına göre, kaçak moloz dökümü yapan yerler zabıta ve kolluk kuvvetleri tarafından 24 saat esasına göre denetlenecek ve tespit edilenlere cezai işlem uygulanarak caydırıcılık sağlanacak.

"Buca'nın her noktasında teyakkuz halindeyiz"

Çöp ve atıkların insan sağlığı açısından büyük tehlike yarattığına dikkat çeken Başkan Görkem  Duman, “Denetimlerimiz ilçe genelinde devam edecek. Buca’nın her noktasında teyakkuz halindeyiz. Gelecek nesillere temiz bir Buca bırakmak için personelimizle beraber canla başla çalışıyoruz. Tüm mahallelerimizde temizlik harekatı başlattık.  Çalışmalar kapsamında, bütün mahallelerimizde parklar, ana arterler ve tali yolları baştan aşağıya temizliyoruz. Hedefimiz tertemiz bir Buca yaratmak” dedi.

Editör: Nurican ALBAYRAK