Yerel seçimlerden bu yana belediyelerin ve başkanların yaptıklarını açıklamaktan gına geldiğini birkaç kez belirtmiştim.

Genelde bilinçsizce ve kulaktan dolma bilgilerle, yeni şehir efsaneleri yaratanlar tarafından siyasi rant için ortaya atılan söylentilerin getirisi olur mu, bilmiyorum…
Bildiğim herkes olayları kendine göre yontuyor…

Şimdi de seçildiği günden bu yana şimşekleri bir şekilde üzerine çeken Aliağa Belediye Başkanlığı bir açıklama yaptı ve ‘Yıllardır devir teslim sürecinin uzaması, tesisin belirsizliği ve siyasi malzemeye dönüştürülmesi çabalarına karşı konuyla ilgili ihale, satınalma, kabul ve devir işlemlerinin incelenmesi amacıyla İzmir Valiliği nezdinde gerekli başvurularda bulunulacaktır.’ denildi.

Konu şu:
AliağaYeni Mahalle’de İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Aliağa Belediyesi arasında 10 Ekim 2012 tarihinde imzalanan protokol ile çok amaçlı bir spor salonu inşa ettirildi.
Ancak bu salon belediyede siyasi kadrolar değişince devir teslim töreni istenilen şekilde yapılmadı, sıradan bir iki belediye çalışanı ‘teslim aldım’ diye bir evrada imza attı.
Aliağa Belediyesi’nin iddiasına göre; yerel seçimlerden 25 gün önce, 5 Mart 2014 tarihinde tamamlanmayan tesis için göstermelik açılış töreni düzenlendi.
Ama tesisi yapan müteahhit firma ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında tesisin kesin kabulü 30 Eylül 2015 tarihinde, yani açılış tarihinden tam 1,5 yıl sonra yapılabilmiş!
Bu kısım beni ilgilendirmiyor…
Çünkü benzer durumları çok biliyor ve görüyoruz.
Benim asıl dikkatimi çeken cümle şu:
‘... Ancak kesin kabul yapılmasına rağmen tesis daha açılmadan hatalı imalat ve mühendislik hataları nedeniyle su basması, çatı akması vb. gibi yapısal sorunlarla karşılaşmıştır.
Söz konusu yüklenici hataları ve yapısal mühendislik hata ve eksiklikleri nedeniyle tesis hiçbir zaman amacı doğrultusunda kullanılamamıştır.’
Hata yapan ve yaptıranları da ismen konuşalım ki, herkes adımını daha sağlam atsın…