Kim neden böyle bir slogan oluşturmuş bilemedim…Güya çocuk istismarı ile ilgili farkındalık yaratmak isteyen bir grup insanın kullandığı bir slogan..Çocuklar zaten sustuğu için bu sapıklar istediklerini yapmaya devam ediyor…Birde COCUK SUSSUN SEN SUSMA diye slogan yapmışlar…Anlatılmak istenen ‘’çocuk istirmarla karşılaştığında susar anlatmaz,yetişkinlerin bu durumu ortaya çıkarabilecekleriymiş’’’ ne saçama bir düşünce…

Dünden beri her yerde bu sapık M.Ş. haberleri vardı…Kim bu M.Ş.??

2009 yılında yaşadığı Gaziosmanpaşa’da bir çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan  Bakırköy Adliyesinde  Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmış ama delil yetersizliğinden beraat etmiş bir sapık..Sonrasın da Bağcılara  taşınmış,orada suculuk yapan bir esnaf görüntüsü altında ,çocuklara dükkanında su ,çikolata vererek güven kazanan bir kişi..

Orada yaşayan çocuklara yıllarca tacizde bulunmuş,hatta bunun için özel süngerle kaplı bir oda bile yapmış.

Şimdi soruyorum bu adam burada yıllarca bu işleri yaparken karısı hiç mi farkına varmadı,sucu dükkanındaki sünger kaplı odayı hiç mi fark etmedi??

Tacize ,istismara uğrayan çocukların aileleri hiç mi bir şey anlamadı???

24 Mayıs 2023 gününe kadar nasıl bir hayat yaşadı,sünger kaplı odada her gün kaç çocuğa korku dolu saateler yasattı??11 yaşındaki M.Y ‘yi okuldan alarak dükkanına götürüp yarı baygın hale getirecek kadar neler yaşattı??

Allah’ım düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum….Nefesim kesiliyor…Küçücük bedenler neler yaşamış.. Bu iğrenç ,acı dolu, korku dolu saatleri bu çocuklar nasıl unutur….

Çocuk susar sen susma diye saçma slogan üretenler..hem sağır hemde körler..10 yıldır etraftaki hiçbir yetişkin bunları fark etmemiş…

Sosyoloji eğitimi almış biri olarak bence Ailelerin alması gereken önlemler,

İlk önce çocuklarımıza , inanmalı ve bir birey olduğunu hissettirmeliyiz.Onunda bize her konuda güvenmesini sağlamalı. Çocuklar anne babasına güvenirse ,onların her zaman yanında olduğunu bilirse başına gelen her  olayı çekinmeden paylaşacaktır ve kendi yaşadıklarını saklamayacaktır.

Bizler çocuklara susmayı öğreteceğimize ,çocuklarımıza  özel bölgelerini tanımlamalıyız çocuk bu bölgelerini koruması gerektiğini bilmeli .Her bireyin özel alanı olduğunu öğretmeli.

Onların özel alanına saygılı olmalıyız ve mahremiyetine saygı gösterdiğimizi ebeveyenleri olarak  hissettirmeli.

Kimsenin onu rahatsız etmeye hakkı olmadığını,rahatsız eden  kişilerin yaptıkları ile ilgili sır saklamanın iyi bir şey olmadığını her seferinde anlatmalı.

Sonuç olarak çocuğa evde bir güven ortamı sunmalı,bize güvenmesi ve her konuda çekinmeden konuşmasını sağlamalı ve bu konularda eğitim vermeliyiz.

...Biz çocuklarımıza susmamayı öğretmeliyiz..