Sevgili okuyucularım, hafta sonu evde dinlenirken televizyon karşısında tek düze diziler, vasıfsız magazin programları arasında gezinirken, bir parkın içine daldım. Halk TV de Ebru Keser’in bu haftaki konuğu Cem Seymen ile sohbetleri adeta ruhuma aktı. Kâh günümüzden kâh tarihin içinden, Gülhane parkında, Sarayburnu’nda dolaşmak lezzetli bir sohbete tanıklık yapmak ruhumu onadı. Bu sohbetin ötesinde Cem beyin geçelerde çalıştığı CNN istifası istenerek işine son verilmesinin ardından politikaya atılmasını hatırladım. Araştırıp dinlediğim videolarında iyi yetişmiş bir bireyin tüm bir bilgi birikimi siyasette kullanmak üzere CHP milletvekili adayı olarak söyleyeceklerim var diyerek, seslendirdiği videolarını dinledim, YouTube’da.


*


Yaklaşan seçimlerin olduğu bu günlerde uzun yıllardır siyasette ard arda yapılan yanlışları, eksiklikleri tespit edip tüm bunlara karşı CHP de siyasetle düzeltilmesi için hizmete talip. CHP Atatürk’ün partisi söylemi yerine, halkın partisi olmalı, öyle anılmalı diyor. Eğer seçilirse ertesi günü yollara düşeceğini, insanları köylerine döndürmeye, hayvancılığı, tarımı canlandırmak için çalışacağını söylüyor. Çünkü ülkenin geldiği bu günkü çöküntüde 2006 yılında AKP hükümetinin AB’ye artık tarımla değil, sanayi ile ilerleyeceklerinin sözünün verilerek aslında AB’nin arayıp  da bulamadığı bir fırsatı onlara verdiğini, yapılan anlaşma ile köy nüfusunu %16 altına indirerek büyük şehirlere göçü desteklediğini, bunun içinde insanlara ev almak, araba almak için bankalardan kredi teminini, TOKİ’den halka satış ve yandaş inşaat şirketlerini çoğaltılması, çıkarılan büyükşehir yasaları ile köylerin mahallelere dönüştürülüp, tarım ve ziraatin yapılamayacak koşullara getirilmesi ve insanların şehre göçe zorlanması. Gelişen teknoloji ve iletişim şartlarında artık kadınların kendi ayakları üzerinde durabilme, okuma, çalışma şartlarının sosyal ve siyasi açıdan zorluklarla karşı karşıya bırakıldıklarını, İstanbul sözleşmesinin iptalinin ardından kadını ve aileyi koruyan 6284 sayılı yasayı etkisiz hale getirme görüntüsü veren çalışmaları ve alt alta koyduğu tespitleri ile doğru adres siyasette var olmak üzere yola çıkıyor. 

*

Cem Seymen’e yolu açık olsun derken yaklaşan seçimler nedeniyle İzmir’de “İzmir Kadın Kuruluşları Birliği” 6 Nisan 2023 günü saat 12:00 de Aynan Saygun kültür merkezinde KADER’in ev sahipliğini yapacağı aktivitelerden ilkini gerçekleştiriyor. İlk etapta Millet ittifakının partilerinin seçildikleri takdirde siyasette kadın, çocuk, aile için uygulayacakları politikaları dinlemek için genel başkan yardımcılarını davet ediyor. Tüm İzmirli kadınlar bu toplantıya davetli. İzmir’in çağdaş kadınları çok ciddi oylarına sahip çıkmak adına 6 Mayıs’ta bu partilerin İKKB de birer dosyaları olacak ve 14 Mayıs itibariyle takipte olacaklar, oylarına sahip çıkıp sonuçları soracaklar. Tüm kadınlarımıza ve kadın dostu erkeklerimize başarılar dileriz.