CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı etkinlikte, emek ve birlik vurgusu ön plana çıktı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, Taksim Meydanı'nda kutlama yapma arzusunu dile getiren CHP ve DİSK, Saraçhane'deki buluşmada bir araya geldi. Sendika üyelerinin yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan da katılımın olduğu etkinliğe, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamada, "Türkiye'de anayasa çalışması konuşuluyor. Mevcut anayasa, yeni anayasanın ne kadar suni olduğunu ortaya koyuyor. Bayramın bayram gibi kutlanmasını istiyoruz. Saraçhane önemli bir kazanımdır. Emekçiler kol kola ve birlikte. Burada toplanmak önemlidir. Biz çatışma istemeyiz. Anayasa Mahkemesi kararına rağmen kanunsuz emirleri verenleri, suç işlememeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan helikopter kazasıyla ilgili açıklamalar Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan helikopter kazasıyla ilgili açıklamalar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Genel başkanımız gereken açıklamaları yaptı. Son 5 yıldır Saraçhane, hak arama noktasına dönüştü. Bugün de yine 1 Mayıs'la ilgili hak arama buluşmasına dönüştü. Saraçhane'deki hak arama mücadelelerinin sonu başarıyla sonuçlandı. Halkın isteği oldu. Eninde sonunda bu da Taksim'de buluşmaya dönecek. Hak arama mücadelesini bu sürece karar verenler iyi izlerler. Böyle bir bayramı yok sayan anlayıştan vazgeçerler. Saraçhane'de halk ne diyorsa o oluyor. Bundan sonra da böyle bir dönem başlar" şeklinde konuştu.

Editör: Sedef Didem Ezme