İzmir'in Kiraz ilçesinde, yeni Rüzgar Enerji Santrali (RES) projeleri için acele kamulaştırma kararları alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Kiraz ve Altınoluk bölgelerinde kamulaştırma işlemleri gerçekleştirilecek.

Kamulaştırma Detayları

Kestanederesi Rüzgar Enerji Santrali projesi kapsamında, Kiraz’ın İğdeli, Altınoluk ve Akpınar köylerinde toplamda 33 parselin kamulaştırılması kararlaştırıldı. Bu kararla, projenin hayata geçirilmesi için gerekli olan arazilerin kamulaştırılması süreci başlatılmış oldu.

Resmi Gazete'deki karar şöyle:

“Kestanederesi RES elektrik üretim tesisinin yapımı amacıyla İzmir ve Manisa illerinde bulunan ve ekli listede kamulaştırma bilgileri yer alan taşınmazların, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir."

Öte yandan Uygar Rüzgar Enerji Santrali’nin enerji nakil merkezi güzergahında kalan parseller için de kamulaştırma kararı verildi. 

Güzergah üzerinde yer alan 150 parsel acele kamulaştırıldı.

SON DAKİKA - Alsancakta intihar! 23 yaşındaki genç çatıdan atladı! SON DAKİKA - Alsancakta intihar! 23 yaşındaki genç çatıdan atladı!

izmir kiraz acele kamulaştırma

izmir kiraz acele kamulaştırma

izmir kiraz acele kamulaştırma

Editör: Nurican ALBAYRAK