Savcı, Ergüner için 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.
27 Ocak 2023 tarihinde İznik Gölü yakınlarındaki Çamlıkalan mevkisinde meydana gelen olayda, Bingöl'ün Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Adem Ergüner, annesi Bedriye (67), ağabeyleri Mehmet (40) ve Remzi (45) ile yengesi Fatma Ergüner'i (39) tabancayla vurarak öldürdü. Olay sonrası gözaltına alınan Adem Ergüner tutuklandı.

İddiaya göre, Adem Ergüner Bingöl'deyken 175 bin liraya sattığı aracının parasını ağabeyi Mehmet Ergüner'e vererek ev yapmasını istedi. Ancak, ev yapılmayınca parayı geri isteyen Adem Ergüner ile ağabeyi arasında tartışma çıktı. Bu tartışma, cinayetle sonuçlandı.

Mahkeme Süreci 

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı, Adem Ergüner'in olay günü ağabeyi Mehmet Ergüner'e "Üstünüze kusacağım, kanınızı içsem doymam" şeklinde tehdit mesajları attığını belirtti. Sanığın ağabeyiyle yaptığı telefon görüşmelerinin ses kayıtları da mahkemede dinletildi. Savcı, Adem Ergüner'in annesi ve ağabeylerine karşı "Tasarlayarak üstsoyu kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yengesi Fatma Ergüner'e karşı ise "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Duruşmalarda ifade veren Adem Ergüner, çocukluğundan beri yaşadığı travmaların bu sonuca neden olduğunu belirterek, "Mehmet'e 175 bin lirayı peşin verdim. Diğer yarısını da sonra verecektim. Bana evi, 1 yılda teslim edeceğini söyledi. Tayin vaktim yaklaşınca evi sordum ama yapmayacağını söyledi. Ben de haklı olarak paramı geri istedim. Onu da vermeyeceğini söyleyerek, bana küfürler savurdu" dedi.

Adem Ergüner, olay günü ağabeyiyle buluşmak için Bursa'ya geldiğini, Remzi ağabeyini de yanlarında bulunması için aradığını söyledi. "Beni ilgilendirmez" cevabı aldıktan sonra, Mehmet Ergüner ve diğer aile bireyleriyle buluştuğunu belirtti. "Mehmet Ergüner'in arabası üzerime gelmeye devam edince, araca doğru rastgele ateş ettim. Sonrasında Remzi Ergüner ile boğuşurken ona da ateş ettim. Daha sonra kendimi kaybettim, hiçbir şey hatırlamıyorum. Amacım kimseyi öldürmek değildi. Vicdan azabı çekiyorum."

Niğde'de dev uyuşturucu operasyonu | 87 kilo esrar ele geçirildi Niğde'de dev uyuşturucu operasyonu | 87 kilo esrar ele geçirildi

Savcının mütalaasını reddeden ve kimseyi tasarlayarak öldürmediğini savunan Adem Ergüner, akıl sağlığının yerinde olduğunu belirten raporu kabul etti ancak "O gün kontrolümü kaybettim" dedi. Mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebini reddederek duruşmayı karar için erteledi.

Kaynak: DHA