Türkiye neden Suriye'de?
Son günlerin en fazla sorulan sorusu sanırım bu.
Tabii yanıtları da var ve oldukça da yeterli.
Ama amaç soruya yanıt bulmak değil, iktidarı sıkıştırmak, alaşağı etmek olunca soruların yanıtlarını dinleyen olmadığı gibi olmadık sorular eklenerek içinden çıkılmaz bir kaos ortamına girmemiz için birileri elinden geleni yapıyor ve iyi niyetli birçok insanımız da bu oyunlara alet oluyor.
Ben inanıyorum ki Başkan Erdoğan şu an hükümeti bıraksa yeni bir hükümet kurmaya kimse cesaret edemeyeceği gibi hükümet kurulsa da fazla yaşamayacaktır.
Gelelim konumuza.
Neden Suriye'deyiz?
İsterseniz geçmişe gidelim biraz. Biz Suriye'de değilken bu ülkede neler oluyordu ona bakalım sonra Suriye'deki varlığımızla ilişki kuralım.
Reyhanlı'da bombalı saldırı 2 vatandaş, G. Antep kına gecesi 56 vatandaş, Suruç  34 vatandaş, Ankara Gar 10 vatandaş, Ankara Merasim Sokak 29, Güvenpark 38, Sultanahmet 12, Vodafon ve Maçka Demokrasi parkı 48, Reina 39, Hendek savaşları 249 insanımızı toprağa verdik. Bu sayılara birde PKK veya DEAŞ ile mücadelede yitirdiklerimizi ( polis ve asker) eklerseniz.
Söylemeye dilim varmıyor.
Peki gelelim bugüne.
Biz Suriye ye gidince içerideki eylemler neredeyse kesildi mi?
Gerek PKK gerek DEAŞ ın içeride beli kırıldı mı?
Geçmişte olduğu gibi Suriye ve Irak'tan adam gönderebiliyorlar mı?
Bunun adı nedir?
Terörü geldiği yerde yok etmektir...
Geçenlerde eski Başbakan  Tansu Çiller bir toplantıda: " Bugün Kamışlı'da, Resulayn'da, Tel Abyad'da, Aynel Arap'ta, Cerablus'ta, Münbiç'te, El Bab'da, İdlib'de vermediğimiz savaşı, Allah göstermesin, yarın Şırnak'ta, Mardin'de, Şanlıurfa'da, Gaziantep'te, Hatay'da vermek zorunda kalırız. Senaryonun asıl hedefi Suriye değil, Türkiye'dir." diyordu.
Hak vermemek mümkün mü?
Devam edelim...
Neden Suriye'deyiz?
Güney sınırlarımızda yeni bir terör devleti kurulmasın diye. ( Bu devlet kurulursa ülkemiz asla huzur içinde olmayacak sınırların değişmesi için sürekli saldıracaklardır.)
Akdeniz'deki enerji kaynaklarımıza sahip çıkmak için.
Libya ile yaptığımız anlaşmayı, Mavi Vatan'ı korumak için.
ABD, Rusya, Fransa, İran sınırlarımızda Suriye'de ne yapıyorlarsa onları engellemek için oradayız.
Suriye'den kaçan dört milyon ve sınırlarımıza yığılan milyonları yerinde tutmak için yani Suriye'nin toprak bütünlüğü için oradayız.
Garip olan bir şey daha var.
Suriye'yi milyonlarca insan terk etmiş, diğerlerinin de terk etmesi için etnik bir temizlik yapılıyor.
Ülkemizde birileri de Esad'tan vatanını kurtarmaya çalışan adam diye bahsediyor.
Pes doğrusu.
Esat, petrolüne konan ABD'ye, topraklarının üçte birini işgal eden YPG'ye, İran'a, Rusya'ya, Fransızlar'a vs bir şey söyledi veya yaptı mı ki?
Çamura saplanmamak için çabalayan biz işgalci oluyoruz?
Hadi ordan...
Siz bugünlerde neden Kıbrıs ve Hatay dedikoduları başladı biraz da onu düşünün.