Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre bu rakam, İzmir'in yabancılar için öncelikli bir tercih olmadığını ortaya koyuyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Güleroğlu, yabancılara yönelik konut satışını yorumlarken, şunları belirtti: "Yabancının bir talebi olduğunda elimizde yeterince satabileceğimiz konut var. Ancak İzmir, yabancılar için öncelikli bir il değil. Fiyatlar, İstanbul, Antalya ve Ankara gibi diğer büyük şehirlere göre İzmir'de daha ucuz. Geçmişte, birçok yabancı İzmir'den konut aldığında, İzmir'in güzelliklerini ve konutların uygun fiyatlarını çevresine anlatarak diğer yabancıları da İzmir'e çekiyordu. Ancak şu anda, yabancılar İzmir'den almak istedikleri konutları zaten almış durumda."

Seferihisar'dan Yunan adalarına güçlü iş birliği Seferihisar'dan Yunan adalarına güçlü iş birliği

Güleroğlu, yabancıların İzmir'e olan ilgisinin azalmasının sebebini açıklarken, İzmir'in tercih edilmesindeki düşüşteki etkenlerin başında fiyatlar ve diğer büyük şehirlere olan göç akışının geldiğini belirtti. Bununla birlikte, İzmir'de yabancıların taleplerini karşılayacak yeterli konut stokunun bulunduğunu vurguladı.

Editör: Sedef Didem Ezme