Tüp bebek tedavisinde anne rahminin önemi büyük. Prof. Dr. Gökalp Öner'in projesi, yapay zeka ile anne rahminin kanlanması ve şeklinin değerlendirilmesini sağlıyor. Bu sayede gebelik şansı artırılıyor.

Emeklilere müjde | Bu lokasyonlarda ücretsiz konaklayacaklar! Emeklilere müjde | Bu lokasyonlarda ücretsiz konaklayacaklar!

Yapay zeka ile anne rahmi değerlendirildi

Yerli ve milli olan bu proje, tüp bebek tedavisinde kişiye özel bir yaklaşım sunuyor. Anne rahmindeki hastalıklar ve gebeliğe engel oluşturan durumlar yapay zeka ile tespit edilerek gereksiz müdahalelerin önüne geçiliyor.

Gebelik şansı en çok yükselten embriyo seçiliyor

Proje, embriyo seçiminde de kullanılıyor ve gebelik şansı en yüksek olan embriyo belirleniyor. Genetik yapıya bağlı düşüklerin ve sağlıksız gebeliklerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Prof. Dr. Öner, gebelik için sadece embriyonun yeterli olmadığını vurguluyor. Anne rahminin de doğru şekilde hazırlanması gerektiğini belirtiyor ve yapay zeka ile bu hazırlığın yapılmasının önemini vurguluyor.

İlk seferde gebeliği yakalama imkânı

Yapay zeka sayesinde anne rahmindeki bozukluklar tespit edilip düzeltilebiliyor ve böylelikle ilk seferde gebeliği elde etme şansı artırılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi